Evenimentul Zilei > Social > Înfricoșătoarea enigmă a sfântului copil. Credincioșii spun că „Îngerul rus” a făcut minuni, Biserica il numește „profet mincinos
Înfricoșătoarea enigmă a sfântului copil. Credincioșii spun că „Îngerul rus” a făcut minuni, Biserica il numește „profet mincinos

Înfricoșătoarea enigmă a sfântului copil. Credincioșii spun că „Îngerul rus” a făcut minuni, Biserica il numește „profet mincinos

S-a stins de leucemie înainte de a împlini 11 ani, dar faima sa a depășit granițele Rusiei. La mormântul său din îndepărtării Munți Urali au ajuns și pelerini din România în căutare de ajutor.
Veaceslav Sergheevici Krașeninikov s-născut pe 22 martie 1982 la Iurga. A murit de leucemie cu numai 5 zile înainte de a împlini 11 ani și a fost îngropat în orașul Cebarkul din regiunea Celeabinsk.

Un copil neobișnuit

Pentru că tatăl său era ofițer, familia s-mutat de multe ori în primii ani de viață ai copilului. Cănd familia s-a stabilit în Munții Ural, micul Slavik (diminutivul folosit de ruși pentru Veaceslav) nu împlinise încă de 5 ani. Ultimii ani din viață ș-a trăit n orașul Cebarkul. Nu a mers la grădiniță, doar la școala nr. 4 din Cebarkul. Pentru un timp, Slavik și mama sa  au locuit singuri în Cebarkul, tatăl său fiind trimis la Sadrinsk, în vreme ce fratele mai mare al copilului a placat în armată.

Îngerul rus

Potrivit amintirilor publicate de mama sa după moarte copilului, , Slavik a fost în multe privințe un copil neobișnuit. În concluziiile comisiei de experți ai Departamentului Misionar al Diocezei din Celeabinsk, Slavik este caracterizat prin spusele mamei lui și ale admiratorilor Avea o înfățișare angelică, iar purtarea lui era diferită de a celorlalți copii. Era bun, ascultător, devotat și pios. Mai mult, a dovedit capacități supranaturale de la o vârstă  fragedă. proorocea, diagnostica și trata diferite boli. Harul lui a atras interesul locuitorilor din Cebarkul și a celor din Miass Potrivit rudelor, băiatul a fost luat de două ori la Mănăstirea Sfânta Treime a Sfântului Sergiu, unde a avut discuții lungi cu starețul Naum.

După dispariția timpurie, în jurul lui Slavik a apărut un adevărat cult. Unii au depus mărturie că Îngerul rus i-a vindecat de suferințe vechi. Mormântul său a devenit loc de pelerinaj. Biserica Ortodoxă Rusă nu vede cu ochi buni acestă credință superstițioși, mai ales ca spusele lui Slavik, așa cum au fost înregistrate de mama sa, contrazic dogmele. Unii ierarhi spun că Slavik a fost un profet mincinos. Alții sunt, însă, mai precauți.
Preotul Dimitri Egorov de la Biserica  Schimbării la Față a Domnului din oraș spune că neobișnuite întâmplări trebuie investigate cu toată atenția. „- Nu exclud posibilitatea ca, în timp, să fie clarificate multe, iar acest copil să poată fi canonizat. Acest lucru s-a întâmplat la un moment dat în istoria canonizării Matronei din Moscova. Dar astăzi, o mare parte din ceea ce se spune despre Slavik sau ceea ce i se atribuie nu corespunde în niciun fel învățăturii ortodoxe. De exemplu, în cartea despre el există astfel de cuvinte „O, mamă-mamă, nu mai sunt mic …”, iar apoi se spune că Slavik ar fi spus că, de fapt,  el este bătrân și sufletul său a trăit mult imp. Dar Ortodoxia nu recunoaște acest lucru ( reîncarnarea)n.r.. Sufletul se naște odată cu trupul. Aici există o confuzie clară a învățăturilor  religioase”, scrie prada.ru.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: