Evenimentul Zilei > Justitie > Înfrângere cruntă pentru Popoviciu în dosarul Băneasa. Verdict zdrobitor de la ÎCCJ
Înfrângere cruntă pentru Popoviciu în dosarul Băneasa. Verdict zdrobitor de la ÎCCJ

Înfrângere cruntă pentru Popoviciu în dosarul Băneasa. Verdict zdrobitor de la ÎCCJ

Cele 244 de hectare pe care s-a dezvoltat proiectul Băneasa vor fi contestate de stat după ce contestația de Puiu Popoiviciu a fost respinsă de către ÎCCJ.

„Respinge, ca inadmisibilă, contestaţia la executare formulată de Biroul Executări Penale al Secţiei I Penale a Curţii de Apel Bucureşti, prin judecătorul delegat, împotriva sentinţei penale nr.267/F din data de 28 decembrie 2018 (decizia de confiscare – n.r.), pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia I Penală în dosarul nr.4445/2/2016 (dosarul Băneasa – n.r).

Respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de inculpaţii Alecu Ioan Niculae, Popoviciu Gabriel Aurel şi Diaconescu Ştefan şi de părţile responsabile civilmente S.C. Băneasa Rezidenţial SRL, S.C. Băneasa Business & Technology Park SA şi S.C. Băneasa Investments SA împotriva aceleiaşi sentinţe penale”, se arată în decizia ÎCCJ, luată de judecătoarele Rodica Cosma, Simona Neniță și Anca Mădălina Alexandrescu.

Sentința Înaltei Curți este definitivă și prespupune confiscarea de la omul de afaceri Puiu Popoviciu a terenului de 224 de hectare din Băneasa pe care sunt construite IKEA, Mall Băneasa și Ambasada SUA.

În 3 august 2017, Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv la 7 ani de închisoare în dosarul „Băneasa”. În acelaşi dosar, au mai fost condamnaţi Cornel Şerban (fostul şef DGIPI) – 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, Ioan Nicolae Alecu (rectorul USAMV Bucureşti) – 6 ani de închisoare cu executare, Petru Pitcovici (fost şef în Direcţia Generală Anticorupţie din MAI) – 2 ani cu suspendare, Ştefan Diaconescu – 5 ani cu executare şi Andrei Mihai Bejenaru – 6 ani cu executare.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.