Evenimentul Zilei > Actualitate > Informaţiile pot ajunge publice pe Internet? Care sunt „limitele” pentru WhatsApp, Viber, Facebook Chat
Informaţiile pot ajunge publice pe Internet? Care sunt „limitele” pentru WhatsApp, Viber, Facebook Chat

Informaţiile pot ajunge publice pe Internet? Care sunt „limitele” pentru WhatsApp, Viber, Facebook Chat

Un studiu al fundaţiei nonprofit Electronic Frontier arată că majoritatea aplicaţiilor pot crea probleme.

Astfel, Google Hangouts, WhatsApp, Viber, Facebook Chat si SnapChat au probleme majore.Cercetarea vine într-un moment în care ne punem tot mai multe probleme în legătură cu viaţa noastră digitală şi cu informaţiile care pot ajunge publice pe Internet deşi noi nu ne dorim acest lucru.
Fundaţia a analizat nu demult cele mai folosite aplicaţii de chat şi a acordat cod verde dacă trec testul şi roşu dacă îl pică. Există mai multe criterii după care sunt evaluate.

Mesajele trimise

Spre exemplu, potrivit specialiştilor, aplicaţia WhatsApp pentru Android le permite hackerilor să citească mesajele trimise de utilizatori.
”Baza de date a aplicaţiei WhatsApp este salvată pe cardul SD, care poate fi citit de orice aplicaţie Android căreia utilizatorul îi permite să acceseze cardul. Pentru că majoritatea oamenilor autorizează astfel de aplicaţii, pot exista probleme”, avertizează expertul olandez în probleme de securitate informatică Bass Bosschert.
Pentru a demonstra aceste probleme, Bosschert a scris un cod despre care susţine că ar putea fura date din WhatsApp. ”Facebook nu avea nevoia de a cumpăra WhatsApp pentru a ne citi mesajele”, a declarat Bosschert, sugerând că acestea ar putea fi accesibile unui hacker cu o minimă experienţă.

Cu toate acestea, reprezentanţii companiei care a dezvoltat WhatsApp spun că pericolul este ”supraevaluat”. ”În condiţii normale, datele de pe cardul SD nu sunt în pericol. Telefonul devine vulnerabil, însă, dacă utilizatorul descarcă un virus sau un program periculos”, au declarat aceştia.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: