Evenimentul Zilei > International > Informaţii incendiare despre artizanul din umbră al crizei refugiaţilor care a lovit Europa. Zero Hedge: cum şi de ce a creat George Soros criza refugiaţilor care zguduie bătrânul continent
Informaţii incendiare despre artizanul din umbră al crizei refugiaţilor care a lovit Europa. Zero Hedge: cum şi de ce a creat George Soros criza refugiaţilor care zguduie bătrânul continent

Informaţii incendiare despre artizanul din umbră al crizei refugiaţilor care a lovit Europa. Zero Hedge: cum şi de ce a creat George Soros criza refugiaţilor care zguduie bătrânul continent

Un punct important de pe agenda miliardarului american George Soros pare a fi distrugerea graniţelor naţionale. Afirmaţia este inclusă într-un amplu material publicat pe blogul Zero Hedge despre strămoşii, viaţa, afacerile, preocupările, viziunile afaceristului evreu, originar din Ungaria, supravieţuitor al Holocaustului şi stabilit în Statele Unite. Că acestea sunt intenţiile şi aspiraţiile lui Soros o indică recenta criză a refugiaţilor care a zguduit bătrânul continent, arată Zero Hedge.

Multă lume cred că această situaţie a fost determinată de războiul civil care răvăşeşte Siria. Dar v-aţi întrebat vreodată cum de oamenii aceştia, refugiaţii, au ştiut, brusc, că Europa îţi va deschide porţile şi îi va pofti înăuntru?

Criza refugiaţilor nu este un fenomen care s-a produs în mod natural. Mai mult, debutul său a coincis cu donaţiile băneşti oferite de  Fundaţia pentru o Societate Deschisă a lui Soros (Open Society Foundation – OSF) Institutului de politici pentru migraţie şi Platformei pentru cooperare internaţională în privinţa migranţilor fără documente.

Ambele organizaţii susţin aducerea musulmanilor din lumea a 3-a în Europa, mai scrie zerohedge.com.

În 2015, un reportert al Sky News găsea în insula grecească Lesbos “ghidul de buzunar al migrantului” (Migrant Handbooks). Mai târziu a ieşit la iveală că respectivele cărticele le fuseseră înmânate migranţilor, înainte de a se aventura în traversarea Mediteranei, de către un grup numit “Bine aţi venit în Uniunea Europeană” (“Welcome to the EU”), grup care, potrivit Zero Hedge, este finanţat – aţi ghicit – chiar de către Fundaţia pentru o Societate Deschisă (OSF).

Aşadar, Soros nu doar este omul care dirijează din umbră organizaţiile care susţin venirea migranţilor musulmani din lumea a treia în Europa, miliardarul de 85 de ani este însuşi arhitectul “Planului Merkel”.

“Planul Merkel” a fost creat de think-thank-ul “European Stability Initiative” al cărui preşedinte Gerlad Knaus (foto jos) este un apropiat colaborator al Fundaţiilor pentru o Societate Deschisă.

 

Planul propune ca Germania să garanteze azil pentru aproximativ 500.000 de refugiaţi sirieni. Acelaşi plan mai prevede ca Germania, împreună cu alte state europene, să ajute Turcia să obţină pentru cetăţenii săi dreptul de liberă trecere în Uniunea Europeană.

Planul lui Soros şi al apropiaţilor acestuia nu a mers însă ca uns aşa cum sperau iniţiatorii săi pentru că multe state s-au opus primirii migranţilor şi chiar au reintrodus controlul la frontieră (vezi cazul Ungariei care a ridicat garduri la frontiera cu Macedonia în condiţiile în care în ţara vecină României intrau la un moment dat şi peste 7000 de migranţi pe zi). Un alt aliat important al lui Soros, Bill Clinton a ieşit atunci la rampă şi şi-a vărsat năduful acuzând Polonia şi Ungaria că democraţia le dă prea mult de furcă şi că probabil că îşi aspiră către un regim dictatorial ca a lui Vladimir Putin.

Premierul ungar Viktor Orban a răspuns imediat cu o replică acidă, prea puţin reliefată de presă la vremea respectivă: “aceste comentarii la adresa Ungariei şi Poloniei au o conotaţie politică. Nu sunt aluzii accidentale. Toate aceste aluzii sau remarci s-au multiplicat enorm de la debutul crizei refugiaţilor. Ştim cu toţii că în spatele liderilor Partidului Democrat din SUA se află nimeni altul decât George Soros. E drept că gura este a lui Clinton, dar vocea pe care trebuie s-o auzim este a lui Soros”.

De altfel, Soros i-a răspus lui Orban, devoalându-şi adevăratele obiective: “El tratează graniţele naţionale ca pe un obiectiv şi îi vede pe refugiaţi drept un obstacol. Planul nostru tratează protecţia refugiaţilor ca pe un obiectiv şi graniţele naţionale ca pe un obstacol”.

De ce este interesat Soros să umple Europa cu aceste hoarde de musulmani?

So why is Soros going to such lengths to flood Europe with hordes of third-world Muslims?

Pentru că miliardarul amrican a pariat împotriva burselor americane. El anticipează că haosul din Europa va contamina şi SUA, ceea va duce la o prăbuşire în spirală a burselor americane.

Umplerea bătrânului continent cu milioane de musulmani neasimilabili va avea drept consecinţă directă haosul exonomic şi social, haos de care Soros va profita din plin din moment ce tentaculele sale controlează cele mai importante evenimente geopolitice, opinează Zero Hedge. Şi este deja un fapt ultracunoscut că bătrânul miliardar american a profitat de haos de nenumărate ori de-a lungul timpului.

Soros intenţionează să distrugă frontierele naţionale şi să creeze o structură guvernamentală globală cu puteri nelimitate. Declaraţiile şi acţiunile sale asta par să transmită, fiind convins că liderii naţiunilor europene vor deveni în scurt timp marionete în mâinile sale.

Vastul articol despre amestecul miliardarului George Soros în criza refugiaţilor, dar şi contextul complet în care se produce aceasta puteţi citi pe zerohedge.com.