Evenimentul Zilei > Justitie > Informaţii de ULTIM MOMENT din dosarul mitingului din 10 august 2018. Ce documente au fost depuse de persoanele audiate
Informaţii de ULTIM MOMENT din dosarul mitingului din 10 august 2018. Ce documente au fost depuse de persoanele audiate

Informaţii de ULTIM MOMENT din dosarul mitingului din 10 august 2018. Ce documente au fost depuse de persoanele audiate

Dosarul despre evenimentele privind incidentele violente de la mitingul ce a avut loc pe 10 august 2018, din Piaţa Victoriei din Bucureşti este încă în fază de cercetare la Parchetul General. PÎCCJ face noi precizări în legătură cu aceste evenimente.

"În vederea stabilirii situației de fapt, au fost audiați, până în prezent, aproximativ 1.180 de martori, 560 persoane vătămate/părți civile, unele dintre acestea depunând înscrisuri și acte medicale cu privire la vătămările suferite. De asemenea, au fost administrate, în parte, probatoriile solicitate de acestea, au fost vizionate mediile de stocare care conțin imagini înregistrate în timpul evenimentelor, atât unele depuse la dosar de persoanele vătămate, cât și cele transmise de către instituțiile de ordine publică sau de alte persoane juridice.

Totodată, menționăm că este în curs de efectuare expertiza fizico-chimică asupra substanțelor cu efect iritant lacrimogen folosite de forțele de ordine în cursul intervenției.

Procurorii militari au efectuat demersuri pentru desecretizarea documentelor întocmite de structurile care au avut atribuții și au acționat în data de 10 august 2018, o parte dintre aceste documente fiind declasificate și înaintate organelor de urmărire penală pentru a fi avute în vedere la soluționarea cauzei", precizează PÎCCJ.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.