Evenimentul Zilei > Actualitate > Informații cutremurătoare de la DNA. Au fost plasate microfoane în sediul PNL din București. Cine a fost interceptat
Informații cutremurătoare de la DNA. Au fost plasate microfoane în sediul PNL din București. Cine a fost interceptat

Informații cutremurătoare de la DNA. Au fost plasate microfoane în sediul PNL din București. Cine a fost interceptat

Sediul PNL din București este supravegheat de autorități. Ordonanța de inculpare a lui Ion Rădoi scoate la iveală detalii incredibile.

Informații bombă scoase la iveală de DNA. Ordonanța de inculpare a liderului de sindicat de la metrou Ion Rădoi arată că în sediul PNL din București a avut loc o „supraveghere tehnică”. Acțiunile din sediul PNL sunt, cu alte cuvinte, urmărite și monitorizare prin sisteme video sau microfoane.

Microfoane în sediul PNL din București

Liderul de sindicat Ion Rădoi ar fi încercat să intervină pe lângă președintele liberalilor, Ludovic Orban, precum și pe lângă liderul PNL București, Violeta Alexandru, pentru a-l convinge pe ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, să nu desființeze spațiile comerciale de la metrou, potrivit ordonanței DNA de inculpare a lui Ion Rădoi.

Documentul scoate însă, la iveală, și alte detalii. În ordonanță se menționează că a avut loc o „supraveghere tehnică” la sediul PNL de pe Aleea Modrogan, cel mai probabil fiind vorba despre sediul PNL București de pe Modrogan, nr. 22.

Ce scoate la iveală „supravegherea tehnică”. Ion Rădoi a vrut să scape de Drulă

Prin supravegherea tehnică se înțelege, potrivit Codului de procedură penală, „interceptarea comunicațiilor ori a oricărui tip de comunicare la distanță, accesul la un sistem informatic, supravegherea video, audio sau prin fotografiere, localizarea sau urmărirea prin mijloace tehnice sau obținerea datelor privind tranzacțiile financiare ale unei persoane”.

Ordonanța DNA de inculpare a lui Ion Rădoi arată cum acesta și partenera sa, Minea Elena, care controla spațiile comerciale de la metrou, au încercat să intervină pe lângă Orban și Violeta Alexandru pentru «a scăpa de ministrul Drulă».

„Pe fondul afectării propriilor interese legate de desfiinţarea spaţiilor comerciale de la metrou pe care Minea Elena Claudiu (partenera lui Ion Rădoi – n.r.) le controla în fapt, Minea Claudia şi Rădoi Ion au reuşit să obţină programarea unei întâlniri cu Violeta Alexandru, preşedintele PNL Bucureşti, în scopul de a expune problemele Asociaţiei legate de desfiinţarea spaţiilor comerciale şi pentru «a scăpa de ministrul Drulă»”, arată ordonanța de inculpare.

Violeta Alexandru nu a vrut să o ajute pe partenera lui Rădoi. Ce dezvăluie sistemul de „supraveghere tehnică”

Procurorii DNA transmit că, pentru a nu se expune, Minea Elena, partenera lui Rădoi l-a convins pe un alt sindicalist pe nume Victor Gușatu, să o însoțească la întâlnirea cu Violeta Alexandru, care urma să aibă loc la sediul PNL București, str. Modrogan nr. 1., pe 7 mai, la ora 16.00, potrivit supravegherii tehnice.

Motivul întâlnirii? Minea Elena dorea ca, prin Violeta Alexandru, să intervină la Ludovic Orban, care trebuia „să-l oprească pe ministrul Cătălin Drulă” să desființeze spațiile comerciale de la metrou. Minea Elena și sindicalistul care a însoțit-o au încercat să o convingă pe șefa liberalilor din Capitală să intervină și la consilierii liberali de la primăriile de sector în acest sens.

„Minea Claudia nu a fost mulţumită de rezultatul acestei întâlniri, întrucât reprezentanta partidului Violeta Alexandru i-a sfătuit să urmeze calea legală, în justiţie pentru rezolvarea problemelor juridice cu Metrorex legate de spaţiile comerciale de la Metrou”, arată ordonanța.

Șapte zile mai târziu, pe data de 14 mai, Ion Rădoi l-a contactat telefonic pe șeful PNL, Ludovic Orban, cu care a avut o întâlnire, însă, potrivit declarațiilor ministrului Transporturilor, acesta – și nici Violeta Alexandru – nu au intervenit la ea pentru a solicita oprirea acțiunilor de demolare a spațiilor comerciale de la metrou.

Avocații lui Ion Rădoi fac acuzații grave împotriva DNA

Amintim că DNA a transmis ordonanța de punere sub control judiciar în cazul în cazul lui Ion Rădoi, șeful sindicatului de la Metrou, mai întâi ministruluI Transporturilor, Cătălin Drulă și directorului Metrorex, Ștefan Paraschiv. S-a întâmplat la miezul nopții, înainte ca documentul să fie transmis poliției.

Liderul Sindicatului de la Metrou, Ion Rădoi, a contestat măsura de control judiciar, luată împotriva sa la propunerea DNA. El este anchetat pentru că și-ar fi folosit influența de lider sindical și i-ar fi șantajat pe ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, și pe directorul general al Metrorex, Ștefan Paraschiv.

În acest context, avocata sa, Mariana Rădoi Ștefan, a prezentat mai multe documente din care reiese că procurorii i-au înștiințat mai întâi pe ministrul Transporturilor și pe directorul Metrorex în legătură cu luarea măsurii de control judiciar împotriva lui Ion Rădoi.

Mariana Rădoi Ștefan a realizat o postare pe Facebook, în care a arătat acest lucru.

„DNA sau…eu noaptea nu dorm! Ghici, ghicitoarea mea cui a trimis DNA, pe email, ordonanța de luare a controlului judiciar pentru liderul de sindicat Ion Rădoi, noaptea la 00,04 și la 00,05 înainte de a fi trimise autorităților???? PS: la 10 ore mai târziu s-a trimis către autorități!!!!”, a scris avocata pe Facebook.