Evenimentul Zilei > International > Informația momentului. Regina a fost internată în spital. Se fac pregătiri intense pentru operațiunea ”London Bridge”?
Informația momentului. Regina a fost internată în spital. Se fac pregătiri intense pentru operațiunea ”London Bridge”?

Informația momentului. Regina a fost internată în spital. Se fac pregătiri intense pentru operațiunea ”London Bridge”?

Regina Elisabeta a II-a a petrecut la spital noaptea de miercuri spre joi, a anunţat Palatul Buckingham, joi seară.

Palatul Buckingham a anunțat că Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, în vârstă de 95 de ani, şi-a petrecut noaptea de miercuri spre joi în spital pentru „investigaţii preliminare”, după ce a fost sfătuită de medicii săi să se odihnească, transmit AFP şi Reuters.

„Regina a mers la spital miercuri după-amiază pentru investigaţii preliminare şi s-a întors la Castelul Windsor joi la orele prânzului şi are moralul ridicat”, a scris Palatul într-un scurt comunicat.

„Operațiunea London Bridge”, planul secret cu privire la moartea reginei Elisabeta

Planul secret cu privire la moartea reginei Elisabeta a II-a, a fost dezvăluit. Totul este cuprins, până la cel mai mic detaliu, în „Operațiunea London Bridge”.

Planurile de top secret care urmează să fie adoptate la moartea reginei au fost dezvăluite astăzi, inclusiv coborârea tuturor steagurilor guvernamentale la jumătate de catarg în termen de zece minute, urmat de un anunţ la TV de către Prințul Charles și un serviciu memorial pre-planificat la Catedrala Sf. Pavel unde totul trebuie pară că este „spontan”.

„Operațiunea London Bridge” a fost dezvăluită după ce a fost actualizată în timpul pandemiei. Ziua morții fiind numită „Ziua D”

Palatul Buckingham a refuzat să comenteze – dar o persoană din interior a spus că oficialii „nu sunt fericiți”. Expertul regal Angela Levin a spus: „Cred că este îngrozitor și crud să eliberezi planurile de top secret despre moartea reginei. Unde mai este morala noastră?

În scurgerea de informaţii arată cine este prima persoană care va afla vestea tristă. Va fi primul ministru, care va fi telefonat de secretarul privat al reginei, înainte de o „cascadă de apeluri” către membrii cabinetului, membrii consiliului privat și seniorii, inclusiv un apel la Forțele Armate.

Toți vor primi același mesaj scris: „Tocmai am fost informați despre moartea Majestății Sale Regina. Este necesară discreția”

Casa regală va emite apoi o „notificare oficială” care va transmite știrile triste publicului prin intermediul televiziunilor și al presei scrise, inclusiv confirmarea că înmormântarea Majestății Sale va avea loc zece zile mai târziu la Westminster Abbey înainte de a fi îngropată în cripta familiei de lângă iubitul ei Prinț Philip la castelul Windsor.

Înainte de aceasta, trupul ei va rămâne timp de trei zile în Palatul Westminster, care va fi deschis nonstop pentru ca publicul să poată depune omagii.

Documentele Biroului Cabinetului difuzate către Politico arată că Guvernul va coborî toate steagurile până la jumătate de catarg în decurs de zece minute pentru a evita inflamarea „unui val de furie publică”.

Departamentul pentru Transporturi are sarcina ca Londra să fie „plină” pentru prima dată în istorie, cu trenuri și autobuze. Oameni care să inunde Capitala pentru a o jeli pe regină. Apoi se vor alinia pe marginea traseului pe unde va trece sicirul cu regina. Hotelurile și pensiunile vor fi, de asemenea, pline.

Actualizată „Operațiunea London Bridge” conține, de asemenea, planuri pentru social media

Site-ul Familiei Regale va fi înlocuit cu o pagină complet neagră, cu o scurtă declarație care confirmă moartea Majestății Sale. Toate site-urile web GOV.UK vor avea adăugat un banner negru.  Și nu sunt permise declarații publice până când premierul nu vorbește primul, probabil din Downing Street.