Evenimentul Zilei > Actualitate > INFIORATOR. DESCOPERIRE şocantă în creierul unu bărbat. Ce creatură înfiorătoare se ascundea | VIDEO
INFIORATOR. DESCOPERIRE şocantă în creierul unu bărbat. Ce creatură înfiorătoare se ascundea  | VIDEO

INFIORATOR. DESCOPERIRE şocantă în creierul unu bărbat. Ce creatură înfiorătoare se ascundea | VIDEO

Un vierme de un centimetru a fost extras din creierul unui britanic care ajunsese la medic pentru dureri de cap, au anunţat vineri oamenii de ştiinţă - informează France Presse.

Parazitul, un Spirometra erinaceieuropei, se afla de patru ani în creierul bărbatului în vârstă de 50, deplasându-se dintr-o parte în alta. El rămâne în stare de larvă pe toată perioada infecţiei, potrivit medicilor.

Este prima dată când un astfel de parazit este descoperit în Marea Britanie. Din 1953, doar 300 de cazuri au fost înregistrate în lume.

Acest vierme provoacă inflamaţia ţesutului şi, dacă este prezent în creier, pierderi de memorie şi dureri de cap.

Raritatea sa îl face misterios pentru oamenii de ştiinţă care nu cunosc care este ciclul lui de viaţă. Cu toate acestea, se presupune că este contractat prin consumul de crustacee mici infectate din lacurile din China sau utilizând cataplasme de broască, un remediu chinezesc pentru a calma inflamarea ochilor.

"Nu ne aşteptam să descoperim o infecţie de acest gen din Marea Britanie dar, cu dezvoltarea călătoriilor, asemenea paraziţi necunoscuţi apar uneori", a declarat Effrossyni Gkrania-Klotsas, specialist în boli infecţioase la spitalul Addenbrooke din Cambridge, care a îndepărtat viermele.

Parazitul a fost predat geneticienilor de la Wellcome Trust Sanger Institute din Cambridge, care au reuşit să-i secvenţieze genomului pentru prima dată, permiţându-le să studieze tratamente potenţiale.