Evenimentul Zilei > Social > Infectarea cu coronavirus nu poate fi evitată de majoritatea copiilor. Ce grupă de vârstă este cea mai expusă în valul 4
Infectarea cu coronavirus nu poate fi evitată de majoritatea copiilor. Ce grupă de vârstă este cea mai expusă în valul 4

Infectarea cu coronavirus nu poate fi evitată de majoritatea copiilor. Ce grupă de vârstă este cea mai expusă în valul 4

Epidemiologul șef din Marea Britanie a avertizat că majoritatea copiilor se vor infecta cu coronavirus, dacă nu au făcut-o până în acest moment al pandemiei.

Foarte mulți copii au fost infectați, deja, cu coronavirus, iar cei care nu au contractat virusul o vor face la un moment dat. Este afirmația făcută de profesorul Chris Whitty. „Marea majoritate a copiilor care nu au avut în prezent coronavirusul, dar îl vor avea la un moment dat.”

Foarte puțini copii vor scăpa de infectarea cu coronavirus

Practic, orice copil cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani ar putea contracta COVID-19 la un moment dat, dacă nu va fi vaccinat, a declarat profesorul englez. El a mai precizat că cea mai mare rată de transmitere a coronavirusului are loc în prezent la copiii din această grupă de vârstă.

Prezentând rezultatele unei analize, în fața unei comisii de parlamentari, epidemiologul șef din Marea Britanie a declarat că „există cu siguranță o transmitere substanțială în această grupă de vârstă… din câte putem spune. Practic, orice copil, nevaccinat, este posibil să se infecteze la un moment dat între 12 și 15 ani”, a spus specialistul, conform news.sky.com.

În ceea ce privește vaccinarea tinerilor, Whitty a afirmat că „suntem foarte clari că nu este un glonț de argint”, dar că ”va reduce semnificativ… numărul de perturbări” în educație. „În mediul educațional, estimăm că se vor pierde mai puține zile de școală în cazul copiilor vaccinați”, a mai afirmat specialistul britanic.

Efectele primei doze sunt mai scăzute decât celei de-a doua

Vorbind despre imunizarea cu o singură doză de Pfizer la elevii de școală, profesorul Jonathan Van-Tam, vice-consilierul pe teme medicale al guvernului britanic, a precizat că efectele primei doze sunt mai scăzute decât cele ale dozei secunde.

Copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani au început să primească în Marea Britanie prima doză a vaccinului anti-COVID-19, după ce epidemiologii au spus că o singură doză va avea un efect important asupra lipsei din sălile de clasă și a transmisiei comunitare.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: