Evenimentul Zilei > Social > INEDIT. Se întâmplă într-un oraș din vest: ULEIUL UZAT dat la schimb cu detergent lichid
INEDIT. Se întâmplă într-un oraș din vest: ULEIUL UZAT dat la schimb cu detergent lichid

INEDIT. Se întâmplă într-un oraș din vest: ULEIUL UZAT dat la schimb cu detergent lichid

Asociaţiile de proprietari din Arad primesc detergent lichid la schimb cu uleiul uzat din bucătăriile gospodinelor. În schimbul a 25 litri de ulei alimentar uzat colectat, asociaţiile vor primi câte 10 litri de detergent universal care se va putea folosi în întreţinerea curăţeniei în spaţiile comune.

Uniunea Locală a Asociaţiilor Locative (ULAL) Arad încearcă să salveze canalizarea din oraș. Ca să nu s emai înfunde țevile cu uleiul folosit aruncat în bucătării, reprezentanții ULAL le propun gospodinelor să-l strângă, oferindu-le la schimb ceva în folosul comunității.

„Uleiurile alimentare uzate reprezintă 12% din poluanţii prezenţi în apă şi sol, conform unui studiu realizat de Comisia Europeană. Conform aceluiaşi studiu, un litru de ulei uzat poluează până la 1 milion de litri de apă. De asemenea uleiul comestibil uzat aruncat pe sol conduce la degradarea fertilităţii acestuia pentru o perioadă de 5 ani”, a declarat Dorina Lupşe, preşedintele ULAL Arad.

Pentru protecţia mediului înconjurător, ULAL Arad, în colaborare cu o firmă de colectare autorizată de Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, a început colectarea uleiului alimentar uzat în cadrul asociaţiilor de proprietari. ”În schimbul a 25 litri de ulei alimentar uzat colectat, asociaţiile vor primi 10 litri de detergent universal, care va putea fi folosit la curăţenie în spaţiile comune”, a mai adaugat Dorina Lupşe.

Recipientele de colectare a uleiului şi, ulterior, detergentul dat la schimb, vor fi distribuite reprezentanţilor asociaţiilor de proprietari, la sediul ULAL Arad situat pe strada Ştefan Cicio Pop, nr. 7. ( Sursa foto: Eco Magazin)

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: