Când medicii i-au pus diagnosticul Elesha Turner, au avertizat-o că sunt şanse ca piciorul ei stâng să fie amputat. Cu toate acestea, doctorii au găsit o soluţie care nu numai i-a salvat piciorul, dar i-a salvat şi viaţa. Chirurgii i-au îndepărtat femurul, genunchiul şi partea superioară a tibiei şi a înlocuit toate oasele cu titan.

"Când doctorii mi-au spus că am cancer, a fost un coşmar. Nu cunoşteam alţi oameni care au avut boala, aşa că a fost terifiant. Când mi-au spus de operaţie, nu mi-a venit să cred. Este uimitor ce pot face doctorii. Am făcut operaţia cu o zi înaintea aniversării mele, aşa că de ziua mea, m-am trezit fără cancer", a declarat Elesha Turner, potrivit Daily Mail.

După operaţie, tânăra a declarat că piciorul ei arăta goraznic şi nu se putea uita la el. A urmat o perioadă lungă de recuperare, iar Elesha a reuşit să recapete forţă în picior. La scurt timp, a aflat de existenţa companiei Models of Diversity, care urmărea să aducă mai multă diversitate în lumea modellingului.

Elesha Turner a luat legătura cu fondatorul companiei, iar acum tânăra are o carieră de succes ca fotomodel.