Md Baba Qureshi, în vârstă de 12 ani, se juca cu un cârlig de măcelar, o piesă foarte de des în India, din cauza numeroaselor măcelării. Dar din neatenţie, copilul şi-a înfipt acel cârlig prin ochi, metalul ajungându-i până aproape de creier, arată Daily Mail.

Chiar dacă a început să sângereze puternic, copilul a rămas conştient, dar cu dureri enorme. Când au văzut cele întâmplate, medicii l-au ras pe cap, şi l-au băgat direct în sala de operaţie.

Într-o operaţie extrem de dificilă, medicii indieni au reuşit să-i salveze viaţa băiatului, şi chiar şi ochiul, deoarece cârligul nu-i afectactase globul ocular.

“Nu am fost nevoiţi să-l operăm pe creier, pentru că nu avea sângerări interne în craniu. Ar fi putut să orbească pe viaţă, dar până la urmă s-a terminat totul cu bine. Faptul că familia l-a adus imediat la spital, asta i-a salvat viaţa”, a declarat medical de 53 de ani care l-a operat pe băiat, Premjit Ray.

Operaţia a fost făcută pe gratis, spitalul luând această decizie în urma faptului că baiatul se afla în stare gravă, iar operaţia ar fi costat 100.000 de rupii (1.000 de lire).

Te-ar putea interesa și: