Incredibil! Judecătorii au demascat practicile uluitoare ale procurorilor DNA

Procurorii DNA au fost deconspirați de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție, după ce au folosit practica martorului acuzării, dublat de martorul cu identitate protejată, care în realitate este unul și același martor. Și la Curtea de Apel Cluj s-a judecat un astfel de caz, dar judecătorii nu au vrut să comunice realitatea.

În procesul fostului ministru al Comunicațiilor, Gabriel Sandu, judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție, care îl judecă pentru fapte de corupție, au decis să demaște abuzurile DNA și să comunice avocaților apărării, numele real al martorului cu identitate protejată.

„După deliberare și reluarea ședinței de judecată, Înalta Curte, în unanimitate, a hotărât că va aduce la cunoștința apărării numele real al martorului pentru care s-a dispus încetarea măsurilor de protecție, precizând faptul ca acesta se numește Eftene Sorin Cristian”, sună verdictul de o duritate maximă pentru o justiție care se vrea independentă și echidistantă.

Judecătorii de la ICCJ au luat această decizie, în dosarul Microsoft 3, după ce martorul cu identitate reală, nimeni altul decât fostul director al Microsoft România, Sorin Cristian Eftene a refuzat să se prezinte la audierile din fața instanței, invocând diferite motive, bă că se află în carantină, ba că nu poate pleca de la Barcelona, unde se afla la momentul citării.

Acest refuz nejustificat, coroborat cu varianta apărării, din care rezulta că martorul Eftene este una și aceeași persoana cu martorul sub acoperire care a primit numele de cod ”Ivan Mioara”, care a fost audiat la DNA, tot în acest dosar, i-a făcut pe magistrați să comunice numele real al martorului sub acoperire. Cu alte cuvinte, procurorii au invocat doi martori, pentru a-și întări dosarul, în realitate cei doi, fiind unul singur, fapt ce este considerat ca fiind un imens abuz de drept. Acest dosar penal a fost anchetat de procurorul DNA George Matei.

Cazul Bene de la Cluj, identic

În dosarul de corupție al fostului președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, procurorii DNA Cluj au folosit aceeași practică. Numai că de data asta, judecătorii de la Curtea de Apel Cluj nu au fost la fel de curajoși și au preferat să ascundă adevărul în fața situației reale.

Potrivit unor avocați care au văzut dosarul, principalul martor al acuzării, Răzvan Pop este una și aceeași persoană cu martorul audiat sub identitate protejată, despre care procurorii DNA Cluj au inventat o întreagă poveste, despre cum a găsit el un laptop care conținea agenda cu șpăgi a lui Uioreanu, pe malul râului Someș. În sala de judecată, avocații omului de afaceri Ioan Bene, judecat și el în dosar, au insistat ca martorul sub acoperire să fie audiat la aceeași dată cu Răzvan Pop și cu prezența acestuia în sala de judecată.

Pretextând că și-a uitat buletinul de identitate acasă, Pop nu a fost prezent la audierea martorului sub identitate protejată, avocații apărării susținând că el era persoana audiată în condiții de blurare a imaginii și distorsionare a vocii. După audierea martorului protejat, instanța de judecată a dispus o pauză iar la reluarea judecății, hop, Răzvan Pop era prezent pentru a depune mărturie în sala de judecată.