Evenimentul Zilei > Actualitate > INCREDIBIL în ce hal pot arăta VAPORAȘELE de la Timișoara. Ca în ”epoca de aur” în loc de odă conducătorului, ele au fost puse pe apă de ziua lui Robu I GALERII FOTO – VIDEO
INCREDIBIL  în ce hal pot arăta VAPORAȘELE de la Timișoara. Ca în ”epoca de aur” în loc de odă conducătorului, ele au fost puse pe apă de ziua lui Robu I GALERII FOTO – VIDEO

INCREDIBIL în ce hal pot arăta VAPORAȘELE de la Timișoara. Ca în ”epoca de aur” în loc de odă conducătorului, ele au fost puse pe apă de ziua lui Robu I GALERII FOTO – VIDEO

Anul trecut, de ziua lui, ar fi aflat înainte de prânz că s-au finalizat complet lucrările la Pasajul Michelangelo, astfel că, în timp ce un cvartet de coarde îi cânta „La mulți ani”, acesta a putut fi inaugurat de primar. Se întâmplă la Timișoara. De ziua lui, anul acesta, primarul Nicolae Robu a făcut din nou baie de mulțime pe apă. Conform cu indicațiile sale, timișorenilor li s-a arătat cât de vrednic este edilul lor. Oamenii au fost invitați în cele trei din vaporașele achiziționate de Primăria Timișoara care au fost ”probate” pe Bega.

Decebal, Traian și Burebista sunt primele trei vaporașe care au ajuns la Timișoara. Niciunul din flotă nu poartă nume de femei, spre nemulțumirea reprezentantelor Evei din urbe. Problemele cu ambarcațiunile sunt altele.

Vaporașe de ”nota 10+”

Fiecare vaporaș a costat 275.000 de euro. În acest preț, pe lângă faptul că arată ca niște cutii albe plutitoare, vaporașele au geamuri din plastic fixat cu șuruburi, izolate în ancadrament cu silicon care a curs la montaj, și prevăzute cu folie reflectorizantă lipită neprofesionist, cu multe bule de aer.

Ușile de la cabine se închid cu cârlige de inox care se blochează în alte șuruburi.  Pupitrul de comandă are comutatoare cu un design vechi de decenii, și, în plus, vaporașele sunt răcorite cu  aparate de climatizare de uz casnic.

”Am primit o informare de la Comisia de recepție, care spune că vaporașul este de nota 10+”, a declarat Robu pentru Tion.ro, la momentul aducerii la Timișoara a primei ambarcațiuni.

Cei care l-au ironizat pe Robu, amendați urgent

Pentru că e campanie și fiind ziua de naștere a ”întâiului cîrmaci al urbei” (care anul trecut și-a facut cadou de ziua ”Lui” pasajul Michelangelo și un quartet de coarde), anul acesta funcționarii publici din cadrul primăriei au decis să-i dedice șefului suprem cea mai nouă măreață realizare, punerea la apă a trei din cele șapte vaporașe.

Câțiva timișoreni iritați de penibilul situației, au desfășurat un banner, de pe un pod pe sub care a trecut primarul în vaporaș. ”La mulți ani , iubite și stimate tovarăș! Nicolae Robu, ctitor de oraș, erou între eroii neamului.” Imediat au fost amendați de poliția locală.

” Avem o flotă importantă. Atractivitatea Timișoarei va crește enorm”

Deocamdată ambarcațiunile sunt în probe, iar Primăria Timișoara promite că în viitor ele vor fi folosite pentru transportul în comun. În plus, vor putea fi închiriate pentru evenimente private.

Primarul Nicolae Robu a tăiat panglica și a deschis o sticlă de șampanie de bucurie.  L-a ”sporopit” pe Decebal, simbolic, cu ocazia lansării la apă, și a ținut un discurs. „De 49 de ani pe Bega nu a mai fost transport public cu vaporașul. Noi avem acum patru vaporașe și în curând vor fi șapte. Avem deci o flotă importantă de vaporetto, foarte frumoase. Fiecare are 50 de locuri, are climatizare. Vom folosi aceste ambarcațiuni pe de-o parte pentru transport în comun și prețul va fi de 1 leu. (…) Pe de altă parte vom folosi aceste ambarcațiuni pentru agrement. Totul este gândit astfel încât pe Bega să poată continua și activitățile de agrement cu alte ambarcațiuni, hidrobiciclete și altele. (…) Atractivitatea Timișoarei va crește enorm”, a spus edilul Nicolae Robu cu ocazia primei plimbări de probă cu vaporașele pline, care a avut loc sâmbătă, la prânz, de ziua lui.

Teoretic, transportul în comun cu vaporașele ar trebui să înceapă în luna iulie. Bega nu este încă pregătită pentru navigație, iar implementarea transportului public pe apă va anula acetivitatea cluburilor de caiaca și canoe existente în oraș.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: