Evenimentul Zilei > Social > A murit cu zile! Acuzații grave la adresa Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj
A murit cu zile! Acuzații grave la adresa Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj

A murit cu zile! Acuzații grave la adresa Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj

Nagy Ovidiu Marian acuză că mama sa, internată cu o simplă răceală, a murit din cauza unor infecții intraspitalicești. Femeia ar fi fost diagnosticată ulterior cu COVID-19.

Aşadar, un bărbat din Cluj susține că angajații Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Cluj Napoca nu i-au trimis nici după aproape o lună de zile copiile după buletinele de analize ale mamei sale, internată în această unitate medicală, deși ar fi avut nevoie de ele pentru a cere sfatul unor specialiști din București. Cazul este cutremurător!

Ovidiu Marian a scris pe social media:

Am scos-o pe mama de la morga spitalului de boli infecțioase din Cluj Napoca. Experiența foarte trista, traumatizată.
O sa povestesc nedreptățile, indiferenta, neglijență, lipsa de comunicare a personalului medical si abuzurile savarsite.
Au numai drepturi, dar obligați au numai … pacienți.

Mama mea, Nagy Ana a fost internată cu răceala, bronho pneumonie si a murit de covid.
Daca era anul trecut cand nu se știa de aceast covid … azi traia. Au facut tratament pentru covid iar infectia de la plămâni. nu au tratat o cu ce era necesar.

Mai mult, Nagy susține că mama sa nu a primit în spital antibioticele de care ar fi avut nevoie

Au fost 5 zile cand nu i au dat antibiotice pentru bronho pneumonie, dar i au dat medicamente pentru covid …
A stat în spital din data de 3 august și in 31 august 2020 cand a decedat.

A luat în 28 de zile de spitalizare 3 infecti intraspitalicesti grave, care au contribuit si ele la decesul mamei mele.
Am cerut necropsie -autopsia si se spune că la bolnavi de covid nu se face autopsia ca asa e protocolul dat de Ministerul Sanatatii…
Mama avea 65 ani. De 2 ani era la pensie …

Am cerut prin adresa depusa in 12 august sa mi se elibereze copie dupa analize, teste, fisa de observatie si RMN, CT pentru a solicita, a cere o opinie separata, independenta de la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș Bucuresti si eventual pentru un transfer acolo.

Nici pana in ziua cand am ridicat trupul nu am primit aprobarea si documentele solicitate.
Trebuiau aprobate pe ordin ierarhic, maneger spital, maneger servici medicale, administrativ, doctori terpie intensive, infectioase, e.t.c.

Cand am scos trupul mamei, au chemat si un echipaj de la jandarmerie care sa se asigure ca nu vor fii incidente. Aceasta e procedura, personalul medical vrea sa se asigure ca nu sunt incidente, discuti, si alte evenimente generate de rude, de apartinatori cand ridica trupurile celor dragi de la morga spitalului. Jandarmeria a plecat dupa ce am luat trupul mamei.

Si uite asa tristetea, durerea, disperarea, neputinta, frustrarea, intrebarile au ramas in viata mea, a fratelui meu, a tatalui si a altor cunostinte, rude, prieteni …

Am insistat sa o vad, sa o privesc cat era internata, am sunat aproape zilnic cand raspundeau la telefon, am incercat sa pastrez legatura, sa ma informez, sa aflu vesti … aproape toate erau incurajatoare, bune, era speranta, nadejde, noi familia, prieteni, cunostintele ne rugam, mijloceam, posteam facandu ne si noi partea noastra si speram ca Dumnezeu e in ajutorul si sprijinul nostrum.

Dar dezamagirea, tristetea si disperarea au atins limite greu de suportat – cand am dus hainele mamei sa fie imbracata cu un costum drag ei, sa fie incaltata cu pantofi, personalul, atopsierul si doctorita epidemiologa care supraveghea predarea trupului mamei, au refuzat catgoric, neputand fi induplecata afirmand si sustinand ca asa e protocolul de la Ministerul Sanatati de la ISU, de la Arafat – ca in cazurile de deces de virus covid, morti nu se imbraca. Mama, biata mama era dezbracata complet si asa … au tras fermoarul sacului cu fund dublu si au pus capacul sicriului peste ceea ce era – trupul si zanbetul trist a mamei mele

Ce sa fac, ce sa facem, cum sa procedam ca familie, ca prieteni, ca si cunostinte, ca opinie publica …Incredibile vremuri traim. Va rog ajutati-ma! a scris Nagy Ovidiu Marian pe social media.

 

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.