Evenimentul Zilei > International > INCREDIBIL. Aveau misiunea să asigure SECURITATEA DEMNITARILOR, dar s-au plictisit şi S-AU DROGAT cu MARIJUANA şi COCAINĂ
INCREDIBIL. Aveau misiunea să asigure SECURITATEA DEMNITARILOR, dar s-au plictisit şi S-AU DROGAT cu MARIJUANA şi COCAINĂ

INCREDIBIL. Aveau misiunea să asigure SECURITATEA DEMNITARILOR, dar s-au plictisit şi S-AU DROGAT cu MARIJUANA şi COCAINĂ

O întâmplare incredibilă pentru ceea ce ar trebui să însemne securitatea la o reuniune de nivel mondial a fost semnalată recent la Forumul Economic de la Davos, oraş din Elveţia.

Doisprezece soldaţi elveţieni care asigurau securitatea Forumului au fumat marijuana şi au prizat cocaină de plictiseală, relatează France Presse. Gesturile lor inconştiente au fost depistate cu ajutorul unor câini special antrenaţi.

Controalele au fost declanşate în urma unui denunţ, conform celor declarate de purtătorul de cuvânt al armatei elveţiene. La Forum au fost mobilizaţi 4.500 de militari pentru securitatea participanţilor, printre care au fost lideri politici, oameni de afaceri, dar şi vedete internaţionale.

Patru soldaţi care au consumat ambele droguri au fost trimişi acasă în aşteptarea unor măsuri disciplinare, iar unul este urmărit penal pentru posesie de cocaine. Ceilalţi şapte au fost plasaţi în arest la Davos.

La cea de-a 46-a ediţie din istoria Forumului Economic de la Davos au fost prezenţi Leonardo DiCaprio, Yo-Yo Ma, Bono, Peter Gabriel, Will.i.am şi Sebastian Vettel.