Evenimentul Zilei > Actualitate > Inconștiență extremă. Un tată și-a legat fetița de 6 ani cu un ham și a dus-o pe cel mai periculos traseu nemarcat din Bucegi
Inconștiență extremă. Un tată și-a legat fetița de 6 ani cu un ham și a dus-o pe cel mai periculos traseu nemarcat din Bucegi

Inconștiență extremă. Un tată și-a legat fetița de 6 ani cu un ham și a dus-o pe cel mai periculos traseu nemarcat din Bucegi

Cazul a fost semnalat de salvamontiștii din Bușteni care au intervenit pentru recuperarea unui tată și a fiicei lui de 6 ani, blocați într-o zonă extrem de dificilă a muntelui.

”Azi-noapte un bărbat din București și-a pus copilul de numai 6 ani în pericol, pentru ca a văzut un film pe internet despre un traseu nemarcat din Acele Morarului și a vrut sa-l parcurgă. Și-a echipat fetița cu un ham și o cordelină cumpărată de la un supermarket cu materiale de construcții si a pornit la drum. Pentru ca nu cunoșteau deloc zona, s-au rătăcit si au rămas blocați între Râpa Adâncă si Vâlcelul Râpei Mici.”, au transmis revoltați  salvamontiții din Bușteni.

Pentru că nu cunoșteau drumul, iar traseul era unul extrem de dificil, cei doi s-au rătăcit și au rămas blocați, solicitând ajutorul salvamontiștilor.

”Salvamontiștii din Bușteni și Prahova au plecat după ei la ora 17.00 și după mai bine de 10 ore au reușit să-i coboare cu bine, timp în care fetița a fost cărată pe brațe pentru că era epuizată fizic.” au continuat salvatorii.”

Majoritatea celor care sunt abonați la pagina de Facebook a celor de la Salvamont Bușteni au avut reacții dure la adresa tatălui inconștient, blamându-l că a pus un copil în pericol.

Povestea le-a amintit tuturor de o tragedie petrecută în urmă cu 4 ani când alipinista Geta Dor Popescu, în vărstă de 14 ani, a  murit pe munte, pe un traseu ales de tatăl ei, Ovidiu Popescu.

În urmă cu doar câteva zile, Ovidiu Popescu a comemorat moartea fiicei sale cu o altă o ascensiune, împreună cu mai mulţi alpinişti români, pe o nouă rută spre vârful Ararat.

În memoria tinerei care a pierit într-o avalanşă în Munţii Retezat (2.509 m), în urmă cu patru ani, la doar 14 ani, echipa Altitude Expedition Team a denumit ruta de pe versantul estic „Geta Route”.

Ziua fatidică

În dimineaţa zilei de 22 aprilie 2017, un grup de persoane în care se aflau şi copii, condus de alpinistul Ovidiu Popescu, a plecat de la o cabană situată în Munţii Retezat, cu intenţia de a se deplasa pe Vârful Peleaga. Grupul a fost surprins de o avalanşă în locul denumit „Căldarea Berbecilor”, iar zăpada care a venit la vale a antrenat şi resturi de bolovani. Dor Geta Popescu şi Erik Gulacsi au decedat după ce au fost surprinşi de avalanşă.
Operaţiunea de recuperare a celor doi adolescenţi decedaţi în Retezat a durat 11 ore, salvamontiştii şi jandarmii montani confruntându-se cu condiţii extrem de dificile, din cauza traseului accidentat, acoperit cu zăpadă, şi a viscolului.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: