Evenimentul Zilei > Actualitate > Violențe în treia zi de proteste în Piața Victoriei. Persoane ridicate și amendate
Violențe în treia zi de proteste în Piața Victoriei. Persoane ridicate și amendate

Violențe în treia zi de proteste în Piața Victoriei. Persoane ridicate și amendate

Mai mulți protestatari s-au adunat, din nou, marți seara în Piața Victoriei din Capitală. Între demonstrații anti-carantină și jandarmi s-a declanșat un adevărat conflict. Mai mulți participanți la miting au fost urcați cu forța de organele de ordine, în dube.

 

Alți demonstranți au fost amendați în timp ce scandau „Opriți legea!”,  „Libertate” și „Jos Guvernul”.

Cetățenii adunați în piață au strigat împotriva legii izolării și carantinării, Guvernului și Jandarmeriei. Legea carantinării și izolării, aflată la vot în Senat, după ce a trecut de Camera Deputaților.

„Ieși afară, javră ordinară!”, „Jos dictatura!”, „Arafat, nu uita, asta nu e țara ta!”, „Nu ne este frică!”,  „Toate partidele, aceeași mizerie”,  au fost lozincile scandate de cei peste 100 de manifestanți aflați în zonă. Ei poartă pancarte, bannere și drapele ale României.

Mai multe echipaje de jandarmi se află în Piața Victoriei, iar protestatarii au fost încercuiți cu garduri. Mai mult, Jandarmeria a dat și un ultimatum, cerând celor prezenți să părăsească zona în zece minute, întrucât în stare de alertă mitingurile sunt interzise. Acestă solicitare a crescut mai mult tensiunea în Piața Victoriei.

Duminică, în prima zi, au fost aproximativ 1.500 de persoane, iar luni seara prezența a fost mult mai redusă, de aproximativ 200.

Proiectul de lege privind carantina și izolarea, practic cel care a scos lumea în stradă, s-a blocat în dezbateri. Fără această lege, nu mai există pârghiile necesare pentru a-i determina pe bolnavii de Covid-19 să rămână în spitale sau măcar în casă, pentru a nu răspândi boala.

Aleşii l-au chemat la Parlament pe ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru, să le explice de ce este nevoie de aceste măsuri. În tot acest timp, preşedintele a făcut din nou un apel către aleşi şi i-a avertizat că ar putea fi vinovaţi moral pentru zeci chiar sute de morţi, dacă mai amână votarea legii.

Pentru unii aleşi, legea care ar introduce noi reguli pentru izolare şi carantina nu este o urgenţă. Încă de vineri, senatorii amâna să dea votul final pe actul normativ. Preşedintele Klaus Iohannis i-a făcut direct responsabili pe social-democraţi, cei care au majoritatea în parlament.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: