Evenimentul Zilei > Actualitate > Incident pe aeroportul Otopeni. Un avion a fost obligat să aterizeze de urgență
Incident pe aeroportul Otopeni. Un avion a fost obligat să aterizeze de urgență

Incident pe aeroportul Otopeni. Un avion a fost obligat să aterizeze de urgență

Autoritățile de pe aeroportul Henri Coandă din Otopeni au intrat în alertă după ce un avion de pasageri a solicitat să aterizeze de urgență.

Aeronava a aterizat de urgență pe aeroport, din cauza unor probleme de la bord, conform primelor informații. Astfel se pare că unui pasager i s-a făcut rău, iar echipajul aeronavei a considerat că aterizarea la sol este cea mai bună soluție în situația dată.

Pasagerul a acuzat probleme cardiace și a avut nevoie de îngrijiri medicale de specialitate. Astfel, avionul a aterizat de urgență și a fost solicitată intervenția unui echipaj medical care să se ocupe de persoana cu probleme medicale. Ulterior, după ce pasagerul a fost coborât și preluat de medici, cursa aeriană a reluat zborul.

El a fost preluat de echipa de doctori, care i-au acordat primele îngrijiri și i-au făcut mai multe investigații pentru a vedea ce s-a întâmplat, de fapt, cu el.

După primele investigații, medicii urmează să stabilească dacă situația medicală impune ca bărbatul să fie internat într-un spital. Potrivit România TV, ar fi vorba despre o cursă aeriană Wizz Air care făcea legătura între Erevan și capitala Austriei, Viena.

Un alt incident s-a petrecut în urmă cu două săptămâni

Un alt incident a avot loc pe Aeroportul Henri Coandă din Otopeni în urmă cu două săptămâni. De această dată, o aeronavă a companiei Tarom a anulat decolarea după un incident neplăcut. S-a întîmplat din cauza că o pasăre în zbor a intrat la unul dintre motoare periclitând funcționarea acestuia.

Avionul companiei Traom care a fost implicat în acest incident pe aeroportul Henri Coandă urma să zboare spre Cluj.

Când să decoleze, o pasăre a fost aspirată într-unul dintre motoare. Pilotul și-a dat seama ce s-a întâmplat, așa că nu a efectuat decolarea. Echipajele de pompieri au venit imediat lângă aeronavă, pentru a se asigura că nu se produce un incendiu.

Aeronava a intrat în reparații, zilele următoare, iar asta pentru că motorul nu a mai putut fi folosit.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.