Traiul fabulos a ieșit la iveală în timpul transferului membrilor MS-13 din pușcăria supraaglomerată într-un penitenciar de maximă sexuritate. Autorităților au descoperit astfel cu stupefacție că nu toți pușcăriașii trăiau înghesuiți, ba unii o duceau ca la un resort de cinci stele.

Celulele unde își ispășeau pedeapsa nu mai puțin de 773 de membri ai MS-13, din capitala Tegucigalpa erau dotate cu aer condiționat, mobilă colorată, aparatură electrocasnică de ultima generație, frigidere, televizoare etc. Însă doar cei mai importanți membri ai grupării aveau acces într-o cameră specială, dotată cu numeroase oglinzi și lumină ambientală, unde, alături de iubite sau soții, se dedau plăcerilor carnale. Potrivit Daily Mail, încăperea avea chiar un nume pe măsură: Kamasutra.

Dar nici pușcăriașii mai puțini influenții din cadrul grupării nu o duceau rău. În vreme ce șefii gemeau de plăcere în camera alăturată, subalternii organizau turnee de jocuri video, printre preferatele acestora fiind celebrele FIFA și Grand Theft Auto. 

MS-13 este una din cele sângeroase organizații criminale din Honduras, numărând peste 20.000 de membri care derulează o paletă largă de infracțiuni, de la trafic de droguri până la execuții etc.

Interesant e că bazele grupării au fost puse în urmă cu aproape 20 de ani la Los Angeles, după ce milioane de migranți din Honduras și El Salvador au solicitat azil în SUA în urma unui violent război civil din America Centrală.