Evenimentul Zilei > International > Închisoare pe viață pentru italianul care a omorât-o pe Ana Maria Lăcrămioara: ”I-am tăiat gâtul ca să se poată odihni”
Închisoare pe viață pentru italianul care a omorât-o pe Ana Maria Lăcrămioara: ”I-am tăiat gâtul ca să se poată odihni”

Închisoare pe viață pentru italianul care a omorât-o pe Ana Maria Lăcrămioara: ”I-am tăiat gâtul ca să se poată odihni”

A fost condamnat la închisoare pe viață italianul care, în anul 2019, a omorât-o cu sânge rece pe iubita sa, o româncă însărcinată în luna a patra.

Ucigașul româncei Ana Maria Lăcrămioara a fost condamnat, joi, la închisoare pe viață, la doi ani după ce a săvârșit crima. Femeia, în vârstă de 36 de ani, a fost omorâtă în anul 2019, de iubitul ei, Antonio Borgia. Victima era însărcinată în luna a patra atunci când și-a pierdut viața și a fost înjunghiată în gât.

Ucigașul româncei a fost condamnat la închisoare pe viață

Românca a fost ucisă pentru că bărbatul „a vrut să scape de sarcina Anei, care i-ar fi putut tulbura puternic imaginea familială și socială, imaginea unui bărbat respectabil, a unui om de familie și antreprenor”, ​​conform motivării judecătorești.

Există 130 de pagini care conțin motivele sentinței, 130 de pagini care descriu groaza și cruzimea oarbă folosite de Borgia asupra româncei. Borgia spune că Ana Maria era însărcinată cu un bărbat și că bebelușul pentru care fusese șantajat nu era al lui, după cum notează siteul stiridiaspora.ro.

Interceptat în timp ce se afla după gratii, italianul ar fi spus: „Această cățea m-a făcut de râs pe mine, intențiile ei erau să mă consume, pentru că și ea știa că bebelușul nu este al meu. Această româncă m-a lovit cu pumnul și mi-a cerut 3.000 de euro”.

„Așa că i-am tăiat gâtul ca să se poată odihni”

Dorința lui Borgia de a ucide a fost definită ca „o voință precisă, fermă și persistentă”. Ana a fost înjunghiată în lateral, apoi, în timp ce fata a încercat să se apere, a fost târâtă de picior. Apoi a luat un băț și a lovit-o în cap cu el: „I-am dat două lovituri bune, dar ea nu murea. Avea o gaură în lateral, cu tupeu. Așa că i-am tăiat gâtul ca să se poată odihni. I-am zdrobit capul pentru că încă mai gâfâia”.

Interceptat de anchetatori, bărbatul în timpul unui interviu în închisoare a mai spus că Ana ar fi trebuit arsă: „Pregătisem lemnul, îl făceam să dispară complet. Preparasem și acidul clorhidric, l-am strecurat într-un butoi și aș fi topit-o”, mai precizează sursa citată.