Evenimentul Zilei > Social > ÎNCEPUTUL SFÂRŞITULUI OMENIRII. Natura a dat un SEMN care a stârnit ÎNGRIJORAREA şi FRICA planetară
ÎNCEPUTUL SFÂRŞITULUI OMENIRII. Natura a dat un SEMN care a stârnit ÎNGRIJORAREA şi FRICA planetară

ÎNCEPUTUL SFÂRŞITULUI OMENIRII. Natura a dat un SEMN care a stârnit ÎNGRIJORAREA şi FRICA planetară

Se anunţă un an de foc. Cutremure, uragane, tsunami, erupţii vulcanice, toate acestea vin ca un răspuns din partea naturii. Unii ar spune că este chiar începutul sfârşitului omenirii.

Toată planeta este îngrijorată şi crede că sfârşitul omenirii nu este foarte departe. Majoritatea chiar suspectează că ar fi început deja, materializându-se prin forţele naturii dezlănţuite.

Un iceberg de 259 kilometri pătrați s-a desprins de un gheţar. Este a doua oară în doi ani când se desprinde o “piesă” atât de mare într-un proces despre care oamenii de știință consideră că se schimbă în rău.

Gheţarul din Insula Pine este unul dintre cei mai mari din vestul Antarcticii, dar în acelaşi timp este şi locul din care se desprind cele mai multe iceberg-uri, din cauza încălzirii globale.

Insula Pine, care pierde anual o cantitate extraordinară de 45 de miliarde de tone de gheață (echivalentul a 1 milimetru de creștere a nivelului mării la fiecare opt ani), are o lățime de 40 de kilometric.

Dacă s-ar topi tot gheţarul, nivelul apelor ar creşte cu peste 50 de centimetrii.

Acesta este motivul pentru care oamenii de știință îl urmăresc îndeaproape, iar sâmbătă, Stef Lhermitte, specialist de observare prin satelit de la Delft University of Technology din Olanda, a postat o imagine prin care arată că din insula Pine s-a a rupt o bucată de gheață de 266,7 km pătrați.

“Este al cincilea mare eveniment de spargere a gheţii din anul 2000 încoace”, a spus Lhermitte, conform Sciencealert.