Evenimentul Zilei > Social > Începe să crească presiunea pe secțiile de terapie intensivă ale spitalelor din București. Cu demisia pe masă, ministrul Sănătății a vorbit despre criză
Începe să crească presiunea pe secțiile de terapie intensivă ale spitalelor din București. Cu demisia pe masă, ministrul Sănătății a vorbit despre criză

Începe să crească presiunea pe secțiile de terapie intensivă ale spitalelor din București. Cu demisia pe masă, ministrul Sănătății a vorbit despre criză

Ioana Mihăilă, ministrul demisionar al Sănătății, a vorbit, astăzi, despre problema locurilor la terapie intensivă, care s-a accentuat în ultimele zile.

Ioana Mihăilă, ministrul demisionar al Sănătății, a avertizat că multe dintre secțiile de terapie intensivă ale spitalelor din București erau pline, luni. Numărul de cazuri grave, provocate de infectarea cu coronavirus, a crescut, iar unii dintre pacienți au putut să fie preluați de alte unități medicale.

S-au aglomerat secțiile de terapie intensivă ale spitalelor din București

„Multe din secţiile de terapie intensivă COVID din Bucureşti sunt pline şi ieri am avut discuţii cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti. Am identificat împreună cu Direcţia Asistenţă Medicală spitale care au preluat în valul trei pacienţi atunci când secţiile au fost pline şi am contactat managerii acestor spitale fie noi, de la Ministerul Sănătăţii, fie colegii de la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti pentru a le solicita creşterea numărului de paturi pentru pacienţii COVID-19 cât de repede posibil. Cel mai probabil, Spitalul Elias. Aici există secţiile disponibile şi am vorbit cu reprezentanţii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă pentru a detaşa cât mai repede medici. Acolo, problema este de personal.

Mai există Spitalul „Sfântul Pantelimon”, care poate să îşi ajusteze rapid circuitele pentru a prelua pacienţi COVID, Spitalul „Floreasca” şi de asemenea începem discuţii cu spitalele de pediatrie, cu „Gomoiu”, de exemplu, pentru a putea prelua pacienţii pediatrici. (…)

La raportarea de ieri nu erau probleme cu paturile de terapie intensivă la nivel naţional, dar erau probleme cu numărul de paturi la nivelul Bucureştiului, motiv pentru care am şi avut aceste discuţii cu managerii de spital şi cu DSP”, a afirmat ministrul Sănătății.

„Nu ne aşteptăm ca numărul de spitalizări să fie la fel de mare ca în decursul valului trei”

„Conform planurilor de rezilienţă maximă la care spitalele pot ajunge la nivel naţional, este de 1.900 de paturi, aici incluzând paturile de monospecialitate, iar în total paturi pe secţii 19.000. Când vorbim de paturile de copii, maximum la care se poate ajunge – 1.500 de paturi pe secţii şi 110 paturi pe secţiile de terapie intensivă. (…) În valul trei am reuşit să acoperim peste 1.500 de paturi. Având în vedere că avem un anumit procent din populaţie vaccinată, nu ne aşteptăm ca numărul de spitalizări să fie la fel de mare ca în decursul valului trei”, a mai precizat Ioana Mihăilă.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: