Liberalul Radu Carp își felicită colegii pentru evenimentul politic organizat, susține cu fermitate parteneriatul cu președintele Iohannis, dar îi acuză că l-au îndepărtat din centrul formațiunii și au omis să-l invite la eveniment. Carp se referă strict la liberalii din PNL-ul dinaintea fuziunii cu PDL.

„Le transmit felicitari tuturor celor care au coordonat aceasta campanie discreta dar eficienta de indepartare a mea, au actionat profesionist si cu succes. Ii vedeti zilnic impartind zambete sau mimind sobrietatea. Ii cunoasteti. Nu sunt multi dar nici nu actioneaza la vedere. Ei au fondat USL, cea mai toxica alianta politica din Romania dupa 1989. Ii asigur insa pe toti cei din interiorul PNL care nu agreaza stilul meu frontal de opozitie la adresa PSD ca a actiona impotriva unui singur om care nu se bazeaza pe nimic in afara de propriile-i puteri este un gest care dezonoreaza.
De fapt, victoria unui grup asupra unui om nu inseamna oare un esec pentru acel grup, pe planul mai amplu al moralitatii publice?”, scrie Radu Carp pe rețeaua de socializare. El amenință subtil că, în ciuda presiunilor care se fac asupra lui, nu va ceda.
„Va asigur pe toti cei care urmariti activitatea mea publica de faptul ca nu voi ceda la nicio presiune si nu voi face niciun compromis fata de valorile in care cred – sunt un luptator de cursa lunga si am invatat sa imi apar libertatea de gandire”, a spus Carp.

Ascensiunea lui Radu Carp a început după alegerile prezidențiale din 2009, când un nou guvern condus de Emil Boc s-a instalat la Palatul Victoria, iar Teodor Baconschi a devenit ministru al Afacerilor Externe. După ce l-a răsturnat din funcție pe colegul său, Vlad Nistor, și el profesor la aceeași universitate, Radu Carp ajunge, în 23 aprilie 2010, director al Institutului Diplomatic Român.

 

Te-ar putea interesa și: