Evenimentul Zilei > Actualitate > Incendiul de la Spitalul Județean Ploiești. Unitatea medicală nu avea autorizație de securitate la incendii. Amendă de la ISU Prahova
Incendiul de la Spitalul Județean Ploiești. Unitatea medicală nu avea autorizație de securitate la incendii. Amendă de la ISU Prahova

Incendiul de la Spitalul Județean Ploiești. Unitatea medicală nu avea autorizație de securitate la incendii. Amendă de la ISU Prahova

ISU Prahova a anunțat joi că Spitalul din Ploiești nu avea autorizație de securitate la incendii din anul 2014. În luna februarie, Secția de Boli Infecțioase a spitalului din Ploiești a fost verificată și sancționată contravențional cu amendă de 10.000 lei pentru lipsa autorizației de securitate la incendiu. 

Și managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Ploiești, Bogdan Nica, a afirmat că spitalul nu avea autorizație ISU, aceasta fiind în curs de obținere.

Reprezentanții ISU Prahova au anunțat că Secția de Boli Infecțioase a fost verificată și sancționată contravențional cu amendă 10.000 lei, în luna februarie, pentru lipsa autorizației de securitate la incendiu.

O scânteie a declanșat tragedia în care au murit doi oameni

„Nu de la instalaţia de oxigen s-a produs incendiul, ci de la o defecţiune fie de la un aparat, un pulsoximetru, fie patul a fost mişcat. Bolnavul era foarte agitat, a mişcat patul şi probabil s-a produs o scânteie. Într-o atmosferă cu încărcătură mare de oxigen s-a produs incendiul. Este un risc asumat când tratezi cu cantitate mare de oxigen, orice scânteie sau chiar spontan, spun specialiştii, se poate aprinde oxigenul.

Infirmiera, în timp ce încerca să-i pună masca pacientului care era foarte agitat, a mişcat patul, a apărut o flamă, colega ei a venit cu un extinctor a stins imediat costumul, apoi au intervenit cu extinctoarele în salon. A venit şi ISU şi incendiul s-a stins în zece minute. Practic a fost localizat la un singur salon” a declarat medicul Bogdan Nica, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti

Un incendiu a izbucnit în această dimineață la spitalul de Boli Infecțioase din Ploieşti. Două persoane au murit şi alți 16 pacienți bolnavi de COVID au fost evacuaţi. Pentru această misiune a fost declanșat Planul Roşu de Intervenție.

Alarma s-a dat în jurul orei 4.16 dimineaţa când un apel la 112 anunța un incendiu la Spitalul de Boli infecțioase din Ploieşti. Din primele informaţii focul a izbucnit la parterul unității.

La faţa locului au fost mobilizate 6 autospeciale de lucru cu apă și spumă, 1 descarcerare și 20 ambulanțe SMURD și SAJ cu 57 de pompieri militari. Pentru această misiune a fost declanșat Planul Roşu de Intervenție.

Doi bărbaţi în vârstă de 74 şi 75 de ani au murit, iar alți 18 pacienți au fost evacuaţi din secţia COVID de la Spitalul de Boli infecțioase din Ploieşti.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.