Evenimentul Zilei > EVZ Play > EvZ.TV. De la ce a pornit incendiul din Capitală. FOTO&VIDEO
EvZ.TV. De la ce a pornit incendiul din Capitală. FOTO&VIDEO

EvZ.TV. De la ce a pornit incendiul din Capitală. FOTO&VIDEO

Un incendiu puternic a izbucnit vineri în Capitală, în zona Băneasa, pe strada Biharia. Incendiul a fost anunțat și prin Ro Alert.

UPDATE 2 – Incendiul care a panicat populatia din Capitală a izbucnit într-o hală a fostei întreprinderi de piese și subansamble de avioane, privatizată și administrată, ulterior, de Puiu Popoviciu. EVZ a aflat, în exclusivitate, că lângă respectiva hală se află cea care asigură piese pentru Aviația militară, singura rămasă din fosta întreprindere. De asemenea, în apropiere se află și un depozit de articole sanitare, care sunt furnizate spitalelor și altor unități sanitare din București și județul Ilfov.


UPDATE – La misiunea de stingere intervin 27 mașini cu apă, 4 autoscări de intervenție la înălțime, 4 mașini de descarcerare și 2 ambulante SMURD.

Întrucât incendiul se manifestă cu degajări mari de fum, a fost transmis mesaj prin Ro Alert pentru protecția populației. Nu sunt persoane surprinse în interior.

Suprafața afectată este de aproximativ 10000 mp.

Mesaj RO-Alert* „Incendiu la o hală industrială din strada Biharia, sector 1, cu degajări masive de fum. Ocoliți zona, eliberați căile de acces în zonă pentru a facilita accesul forțelor de intervenție. Dacă sunteți în apropiere, evacuați zona. Luați măsuri de adăpostire și autoprotecție. Accesați canalele media și aplicațiile din mediul online ale DSU și IGSU pentru mai multe informații și actualizări despre eveniment. IGSU”

În hala care a luat foc se fac constructii metalice. Sunt si vopseluri, dar nu este depozit. Muncitorii de la o hală învecinată spun că incendiul a izbucnit din cauza unor scântei de la un aparat de sudură, în timp ce un angajat tăia o piesă metalică. În hală erau si uleiuri, și vopseluri, substanțe inflamabile care au favorizat extinderea rapidă a focului.


O hală aflată în nordul Capitalei a fost cuprinsă de flăcări, în zonă fiind degajări mari de fum, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov.

Potrivit sursei citate, hala, care în prezent arde în întregime, este situată pe strada Biharia din sectorul 1. Pompierii au ajuns la fața locului, iar sute de oameni sunt evacuați din clădirile din zonă.

Se semnalează mari degajari mari de fum care se pot observa de la kilometri distanță. Chiar și din fața Guvernului. S-a emis o alertă ISU, pe Ro Alert.

La misiunea de stingere intervin 16 mașini de stingere, 4 descarcarcerari, 4 autoscari și 2 ambulante SMURD. Întrucât incendiul se manifesta cu degajari mari de fum, a fost transmis mesaj prin RO-ALERT pentru protecția populației. Nu sunt persoane în pericol.