Evenimentul Zilei > Actualitate > Incendiu provocat de trăsnet într-un bloc din Câmpina. Locatari evacuaţi. Video
Incendiu provocat de trăsnet într-un bloc din Câmpina. Locatari evacuaţi. Video

Incendiu provocat de trăsnet într-un bloc din Câmpina. Locatari evacuaţi. Video

25 de persoane au fost evacuate din locuințe joi dimineața din cauza unui incendiu care a izbucnit la acoperișul unui bloc din Câmpina lovit de trăsnet.

Incendiu provocat de trăsnet într-un bloc din Câmpina. Locatari evacuaţi. Conform pompierilor de la ISU Prahova, incendiul a izbucnit la acoperișul unui bloc de pe strada 1 Mai.

Apelul de urgenţă a venit în jurul orei 3:45, iar salvatorii au intervenit cu șase autospeciale de stingere, o autoscară și o ambulanţă. Odată ajunşi în faţa clădirii, pompierii au evacuat etajele 3 și 4 pentru a-i feri de orice pericol pe cei 25 de locatari. Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de 50 mp şi în cele din urmă a fost lichidat. A ars acoperișul construcției, conform ziarulincomod.ro.

Trăsnetul a mai provocat un incendiu

Trăsnetul a provocat un incendiu şi în Burla (comună din judeţul Suceava), la o gospodărie. Pompierii din Rădăuți şi lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Volovăț, Milișăuți și Burla au intervenit cu cinci autospeciale de stingere, două utilaje și o ambulanță SMURD.

Odată ajunşi la faţa locului, salvatorii au observat că fuseseră cuprinse de flăcări o șură și alte două anexe gospodărești. Conform primelor estimări, exista pericol de propagare a incendiului în toată
Echipajul SMURD a acordat primul ajutor medical unei femei în vârstă de 61 de ani, care a suferit un atac de panică. Ulterior, femeia a refuzat transportul la o unitate medicală.

A fost salvată casa familiei lovite de necaz

Au ars șura, adăpostul de animale și o magazie au ars pe o suprafață totală de aproximativ 200 de metri pătrați. De asemenea, au fost mistuiţi aproximativ 500 de baloți de baie și aproximativ 10 metri cubi de lemn de foc. Totodată, au fost afectate şi alte bunuri din gospodărie. Din fericire, un cal, o vacă și un vițel, 10 păsări de curte și 20 de porumbei de casă au scăpat de flăcări.

Incendiul a fost lichidat la ora 0:20, iar pompierii au salvat casa de locuit și restul construcțiilor anexe din gospodărie, cu bunurile aferente, conform svnews.ro.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: