Evenimentul Zilei > Actualitate > Incendiu extrem de grav la Institutul Matei Balș. Filmul unei tragedii la indigo după Colectiv și Piatra-Neamț
VIDEO

Incendiu extrem de grav la Institutul Matei Balș. Filmul unei tragedii la indigo după Colectiv și Piatra-Neamț

Un grav incendiu a izbucnit vineri dimineaţă la un pavilion al Spitalului ''Matei Balş'' din Capitală, fiind declanşat planul ''roşu''. Este al doilea incendiu extrem de grav în mai puțin de un, într-un spital din România, după tragicul incendiu de la Piatra Neamț din noiembrie. De asemenea, tragedia repune pe tapet cazul Colectiv și realitatea că, în linii mari, nu s-a schimbat mai nimic în cei 5 ani de la nefastul eveniment. Practic inerția sistemului a rămas aceeași.

Clasa politică reacționează ferm: Demisia

Președintele Klaus Iohannis a vizitat, vineri, Institutul „Matei Balș”. Președintele a transmis condoleanțe familiilor și a declarat că i-a cerut ministrului Sănătății un proiect de reformă care să cuprindă soluții rapide.

Liderii PSD, respectiv AUR au solicitat demisia urgentă  a Guvernului. La rândul său, co-preşedintele USR PLUS Dacian Cioloş transmite condoleanţe familiilor care au pierdut aparţinători în incendiu. Politicianul a subliniat totodată importanţa unei asumări politice şi a reformei.

 Premierul Florin Cîţu a afirmă că „metehnele” sistemului de sănătate din România s-au văzut şi în cazul tragediei de la „Matei Balş”. Acesta a subliniat că e nevoie de alocarea a cât mai multor resurse pentru investiţii.

Arhiepiscopul Mitropolit Romano-Catolic de Bucureşti, IPS Aurel Percă, a transmis, vineri, condoleanţe familiilor îndoliate în urma incendiului de la Spitalul ‘Matei Balş’.

 

 

PAGINA ANTERIOARA