Evenimentul Zilei > Actualitate > Incendiu major la Timișoara. 600 de oameni au fost evacuați
Incendiu major la Timișoara. 600 de oameni au fost evacuați

Incendiu major la Timișoara. 600 de oameni au fost evacuați

Un incendiu puternic a izbucnit pe o platformă industrială din Timișoara, iar câteva sute de lucrători au fugit din calea flăcărilor înainte de apariția pompierilor.

Miercuri după amiaza, la numărul de urgență 112 a fost anunțat un incendiu pe platforma industrială Continental din Timișoara. Potrivit presei locale, flăcările au cuprins subsolul unei hale de producție. Aici erau depozitate mai multe componente de vehicule.

Aproape șase sute de angajați care își desfășurau activitatea aici au fugit din calea focului, lăsând cale liberă echipajelor de intervenție. La nivelul ISU Banat a fost activată grupa operative, iar la locul incendiului au fost trimise mai multe echipaje de pompieri și salvatori.

„În urma informațiilor primite, s-a dispus alertarea Detașamentului 1 si 2 Timișoara care s-au deplasat la locul intervenției cu 3 autospeciale de stingere, un echipaj SMURD și autoscara S42 din cadrul Detașamentului 2. Din primele informații, s-au autoevacuat 334 de persoane. De asemenea, preventiv au fost evacuate încă 306 persoane dintr-o hală alăturată”, au transmis reprezentanții ISU Banat, care au fost citați de presa locală.

La fața locului au fost cerute în sprijin ventilatoare, autospeciala CBRN, dar și cea de stingere, Cobra. La locul solicitării intervin 3 ofițeri și 24 de subofițeri.

„Au fost cerute în sprijin, ventilatoare (Det 2), autospeciala CBRN, autospeciala de stingere Cobra (Det 2). La fața locului sunt un număr de 3 ofițeri și 24 subofițeri. Pentru coordonarea intervenției a fost activată grupa operative”, se arată în comunicarea transmisă de ISU Banat.

Incendiul de la Brazi

Incendiul de la Timișoara vine la câteva zile după ce a reizbucnit focul de la incineratorul din Brazi, județul Prahova. Luni, 14 iunie, ISU Prahova a comunicat că a fost trimisă o autospecială de stingere după ce un incendiu în interior a afectat o suprafață de 100 de metri pătrați.

În urmă cu aproape două săptămâni, un alt incendiu a afectat platforma incineratorului din localitatea Brazi, județul Prahova.

Focul s-a manifestat în interiorul halei incineratorului, pe o suprafață de 2.000 de metri pătrați, cu degajare de fum dens în atmosferă, ca urmare a arderii necontrolate a deșeurilor din incintă. Pompierii au găsit în zona afectată o persoană decedată. Reprezentanții companiei cred că focul a fost pus intenționat chiar de acea persoană.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova transmitea că incendiul de la firma de colectare a deșeurilor periculoase din Brazi, va continua să fumege pentru o săptămână, sau chiar mai mult, și că, chiar dacă nu mai sunt focare vizibile, există posibilitatea ca la nivelul solului să ardă mocnit.