Evenimentul Zilei > International > INCENDIU la Mecca. Peste 1.000 de PELERINI au fost evacuaţi | FOTO şi VIDEO
INCENDIU la Mecca. Peste 1.000 de PELERINI au fost evacuaţi | FOTO şi VIDEO

INCENDIU la Mecca. Peste 1.000 de PELERINI au fost evacuaţi | FOTO şi VIDEO

La doar o săptămână după ce o macara s-a păbuşit peste Marea Moschee din Mecca, când s-au înregistrat cel puţin 107 de morţi şi aproximativ 400 de răniţi printre credincioşii reuniţi pentru hajj, joi peste o mie de pelerini au fost evacuaţi dintr-un hotel, unde s-a declanşat un incendiu.

Incidentul are loc cu câteva zile înainte de hajj, marele pelerinaj anual al musulmanilor, au anunţat, autorităţile pentru apărare civilă din Arabia Saudită, informează AFP, citat de Agerpres.

Doi pelerini au fost răniţi în incendiul produs noaptea într-o cameră de hotel unde erau cazaţi originari dintr-o ţară asiatică ce nu a fost încă identificată, a precizat, într-un comunicat, un purtător de cuvânt al Apărării civile, colonelul Abdallah al-Harithi.

În total, 1.028 de credincioşi au fost evacuaţi din hotelul de 11 etaje şi urmează să fie cazaţi în altă parte la Mecca, a adăugat acesta, fără a preciza cauzele incendiului şi nici valoarea prejudiciului.

Potrivit autorităţilor saudite, în acest an, aproape 1,2 milioane de pelerini au sosit deja din străinătate, la Mecca. Ritualuri vor începe marţi şi vor continua a doua zi cu staţionarea pe Muntele Arafat, lângă Mecca, în ajunul Eid Al-Adha, Sărbătoarea sfântă a Sacrificiului, care va fi celebrată de musulmanii din întreaga lume.