Incendiu puternic în Săptămâna Patimilor, în municipiul Galați. Două case au ars după ce o femeie bolnavă psihic a uitat o lumânare aprinsă în camera în care locuia.

Inspectoratul Generel pentru Situații de Urgență (IGSU) a transmis că incendiul a cuprins o vilă cu parter, etaj și mansardă, manifestat pe o suprafata de aproximativ 300 metri pătrați, cu degajari mari de fum. Din cauza vantului puternic a existat riscul propagării flacarilor, însa prin interventia pompierilor, incendiul a fost localizat si stins.  Au intervenit opt autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

De la fața locului, purtătorul de cuvânt al ISU Galați, locotenent-colonel Eugen Chiriță, a transmis, pentru Evenimentul zilei, că focul s-a aprins, inițial, la casa modestă  în care locuia persoana cu probleme psihice. Flăcările au mistuit întreaga locuință și anexele, bucătărie magazie etc. Ulterior, incendiul s-a extins și la o vilă învecinată, unde a ars mansarda. Datorită faptului că vila avea plafon de beton, focul nu a apucat să se extinfdă și la etaj sau la parter. Pompierii au fost anunțați și au ajuns, rapid, în jurul orei 10.00, la locul sinistrului și au reușit să  împiedice extinderea focului la celelalte case din jur. Incendiu a fost stins după aproximativ o oră.

Persoanele aflate în cele două locuințe au ieșit, la timp, din casă. Însă, proprietara vilei a suferit un atac de panică și o ușoară intoxicație cu fum, motiv pentru care a primit îngrijiri medicale de la echipajul de pe ambulanța SMURD.

 

 

Te-ar putea interesa și: