Evenimentul Zilei > International > Incendiu devastator la un spital COVID din Irak. Ultimul bilanț: 52 de morți. VIDEO
Incendiu devastator la un spital COVID din Irak. Ultimul bilanț: 52 de morți. VIDEO

Incendiu devastator la un spital COVID din Irak. Ultimul bilanț: 52 de morți. VIDEO

În Irak s-a produs un nou incendiu de proporții, la un spital, și cel puțin 52 de persoane au murit în această tragedie.

Catastrofă în Irak, în orașul Nasiria, acolo unde un spital a luat foc și 52 de oameni au murit. Flăcările au izbucnit în aripa unde erau tratați pacienții bolnavi de coronavirus. Bilanțul este parțial, iar autoritățile nu cunosc numărul exact al morților și al celor răniți. În total, în zona respectivă erau 70 de paturi, toate ocupate. Pompierii care au intervenit la locul incendiului au făcut față cu greu situației. Sute de locuitori din oraș au sărit pentru a-i ajuta să potolească flăcările.

Și anul trecut s-a înregistrat o catastrofă în Irak, la un spital, din cauza unor butelii de oxigen depozitate necorespunzător

Încă nu se știe care a fost cauza care a declanșat acest incendiu. În luna aprilie a anului trecut, 80 de oameni au murit în capitala Bagdad după ce un spital COVID a luat foc. Problema atunci a fost legată de buteliile de oxigen, care fuseseră depozitate într-un mod necorespunzător.

Și România a fost marcată de astfel de tragedii în ultima perioadă

Și în România au fost probleme în ultimul an, din cauza incendiilor izbucnite în spitale. La Piatra Neamț, anul trecut, pe 14 noiembrie, la Spitalul Județean, flăcările au făcut prăpăd la secția ATI COVID-19. Au murit 10 persoane și patru au fost rănite.

La începutul acestui an, pe 29 ianuarie, un incendiu a izbucnit la Spitalul „Matei Balș” și 16 persoane și-au pierdut viața în această tragedie.

„Au fost evacuate aproximativ 44 de persoane către spitalele de urgență, restul evacuate către celelalte pavilioane din spitalul Matei Balș. Din cei 44 de pacienți, doi erau în stare mai gravă.

Toți pacienții care au fost internați erau conectați la oxigen, sunt pacienți Covid, în stadiu mediu spre sever. Clădirea care a ars a fost construită în 1953 și a fost modernizată. Clădirea avea avizele necesare, iar cel mai recent control fusese efectuat în luna noiembrie a anului trecut.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: