Evenimentul Zilei > Actualitate > Incendiu de proporții la Bârlad, de la o lumânare. Opt case, în flăcări. Au intervenit pompierii din trei județe. VIDEO
Incendiu de proporții la Bârlad, de la o lumânare. Opt case, în flăcări. Au intervenit pompierii din trei județe. VIDEO

Incendiu de proporții la Bârlad, de la o lumânare. Opt case, în flăcări. Au intervenit pompierii din trei județe. VIDEO

Un incendiu puternic a cuprins, duminică după-amiază, opt gospodării din municipiul Bârlad, judeţul Vaslui. La această oră pompierii intervin cu mai multe autospeciale. Trei persoane au suferit atacuri de panică.

Pompierii bârlădeni au intervenit duminică la un incendiu care a cuprins mai multe locuințe din zona Cartie Deal, situate pe strada Crângului. Amploarea cu care s-au extins flăcările i-au făcut pe pompierii bârlădeni să ceară ajutorul colegilor din județe învecinate, respectiv ISU Bacău și Galați. De asemenea, în lupta cu flăcările s-a alăturat și un echipaj al fabricii de rulmenți din localitate.

În urma incendiului au fost afectate 5 familii, 18 persoane, din 8 gospodării. Numărul mare de familii este datorat faptului că, doar într-o singură casă, locuiau trei familii. Trei persoane au suferit atacuri de panică și au necesitat îngrijiri medicale, dar au refuzat transportul la o unitate medicală.

Pompieri sosiți și din județele învecinate

„Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al Județului Vaslui a intervenit cu cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă, trei autospeciale multifuncționale, o ambulanță SMURD tip B2 (EPA) și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui puternic incendiu izbucnit la mai multe locuințe din municipiul Bârlad, în cartierul Deal, pe strada Crângului. Incendiul se manifesta la nivelul a șase locuințe și mai multe anexe gospodărești. Exista pericolul de propagare a incendiului.

În sprijinul pompierilor a venit și SPSU din cadrul SC Rulmenți SA Bârlad. De asemenea, în sprijinul pompierilor vasluieni vor veni și două autospeciale de stingere cu apă din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență ale județelor Galați și Bacău. Serviciul de Ambulanță al Județului Vaslui intervine cu o autospecială tip B.

Trei persoane au suferit atacuri de panică și au necesitat îngrijiri medicale, dar au refuzat transportul la o unitate medicală. Sunt afectate 18 persoane. Incendiul se manifesta cu violență și a fost foarte greu de lichidat din cauza faptului că în acea zonă, casele sunt aproape lipite una de cealaltă prin intermediul anexelor gospodărești”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

Cauza incendiului, este din câte se pare, o lumânare aprinsă, lăsată nesupravegheată.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: