Evenimentul Zilei > Social > Incendiile au ocolit Mănăstirea Sf. David din Evia. Călugării vorbesc de o minune. VIDEO și FOTO
Incendiile au ocolit Mănăstirea Sf. David din Evia. Călugării vorbesc de o minune. VIDEO și FOTO

Incendiile au ocolit Mănăstirea Sf. David din Evia. Călugării vorbesc de o minune. VIDEO și FOTO

O mânăstire situată în nordul insulei grecești Evia, grav afectată de incendiile de vegetație, a scăpat ca prin minune din flăcări. Călugării care viețuiesc acolo, și care au refuzat evacuarea, vorbesc despre o minune dumnezeiască.

Mănăstirea Sf. David, amplasată în zona de nord a insulei greceşti Evia, a scăpat de incendii, în ciuda faptului că focul a cuprins pădurile de pin din apropiere. Incinta mânăstirii a fost protejată de foc și datorită intervenției pompierilor care au tăiat copacii din apropierea sa. Aceasta și pentru a evita propagarea flăcărilor până la zidurile lăcașului de cult.

Acest efort, la care au participat și trei călugări, care au refuzat să fie evacuați de la Sf. David, a dat roade. Deși totul în jur s-a transformat în cenușă, mânăstirea a rămas în picioare.

Cei trei călugări din Grecia care au rămas să se îngrijească de mânăstire sunt convinși că la mijloc este o minune divină și că sfântul lăcaș a fost salvată datorită rugăciunilor.

„Flăcările au o înălțime de 30 până la 40 de metri și înconjoară mănăstirea. Ne sufocăm de fum”, declara un călugăr pentru agenția de știri grecești ANA prin telefon.

Poliția a precizat că în cazul în care viețile celor trei vor fi puse în pericol se va recurge chiar și la forță pentru evacuare. Se pare, însă, că nu a mai fost nevoie, dat fiind că mânăstirea a scăpat de incendiu.

„Îi vom evacua cu forța” în caz de pericol pentru viața lor, a declarat un polițist pentru AFP.

Puternice incendii de vegetație în insula Evia

Incendiile de vegetație care au izbucnit pe insula Evia, miercuri, au înconjurat mănăstirea Sf. David și mai multe sate din vecinătate. Acesta a fost unul dintre cele mai violente incendii care au lovit Grecia în ultimele zile din cauza valului de caniculă. Insula Evia este situată la aproximativ 200 de kilometri de capitala Atena.

Toți oamenii din zonele amenințate de incendiul izbucnit în insula Evia au fost evacuați cu excepția celor trei călugări de la Mânăstirea Sfântul David. Aceștia au refuzat să părăsească incinta mânăstirii în ciuda amenințării.

În jur de 85 de persoane au fost adunate pe plajă pentru a fi evacuate cu ajutorul a cinci bărci din fața acestor incendii.