Evenimentul Zilei > Actualitate > Incendiile au lăsat insula Rhodos fără curent și apă. Flăcările se întind de-a lungul Mediteranei
Incendiile au lăsat insula Rhodos fără curent și apă. Flăcările se întind de-a lungul Mediteranei

Incendiile au lăsat insula Rhodos fără curent și apă. Flăcările se întind de-a lungul Mediteranei

Mare parte dintre localnicii de pe insula Rhodos au rămas fără curent electric și apă potabilă din cauza incendiilor de vegetație.

Mai multe incendii de vegetație, amplificate de temperaturile ridicate și lipsa ploilor fac ravagii în Europa. Sezonul turistic este compromis în stațiunile din partea de nord a Mării Mediterane, din Turcia, Grecia și Italia.

Astfel, insula Rhodos a rămas fără curent electric și apă după ce focul a afectat rețelele de alimentare. Incendiul din Rhodos s-a extins cu rapiditate din cauza temperaturilor ridicate și a vegetației foarte uscate. Autoritățile au decis să închidă ambele centrale electrice de pe insulă și să taie alimentarea cu electricitate. Aceasta pentru a evita ca eventualele accidente să ducă la o extindere a focului.

De altfel, două localități aflate în calea incendiului au fost evacuate, iar armata a venit în ajutorul pompierilor pentru a lichida flăcările.

Zeci de pompieri au intervenit de urgență și au primit ajutoare atât de la voluntarii din zonă cât și de la armată. Mai multe aeronave au participat la stingerea flăcărilor de vegetație vărsând apă din mare peste focare.

Grecia și Turcia luptă contra incendiilor de vegetație

Incendiile s-au propagat și în partea continentală a Greciei, în apropiere de Patras, în Peloponez. Focul a izbucnit într-o zonă de păduri, de deal, și s-au extins apoi în spre coastă. Autostrada care face legătura între Patras, Corint și Atena a fost blocată.

Localnicii din Grecia se plâng de faptul că focul a distrus livezile de măslini, și au ucis mai multe animale și păsări din gospodării.

Și Turcia este afectată de incendiile de vegetație. La nici treizeci de kilometri nord de Rhodos, în stațiunea Marmaris, continuă să ardă pădurile din apropierea hotelurilor.

Pe coasta mediterană a Turciei au fost observate 117 incendii de pădure care, în doar cinci zile au provocat distrugeri imense. Sunt focare în zonele turistice Manavgat, Bodrum și Marmaris, iar pompierii încearcă să țină focul departe de hotelurile pline de turiști, dar și de fermele din localitățile rurale.

Incendii sunt și în Sicilia

Pompierii italieni au intervenit în peste 250 de cazuri, iar focul a ajuns chiar și pe o plajă din Catania. Aici au ars umbrelele și șezlongurile din lemn, iar sute de turiști au fost evacuați pe mare.

Pe de altă parte, în nord, Italia este afectată de inundații în urma ploilor abundente.

Canicula, care agravează incendiile, va mai continua câteva zile, susțin meteorologii, astfel că situația va mai dura.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: