Încălzire globală?! De 10 ori mai puțini morți din cauza caniculei decât în 2003

Încălzire globală?! De 10 ori mai puțini morți din cauza caniculei decât în 2003

Ministrul Sănătăţii din Franţa, Agnes Buzyn a afirmat, duminică după-amiază, că în ţara sa, canicula din această vară a provocat moartea a 1.500 de persoane.

Potrivit datelor statistice, în lunile iunie şi iulie 2019, numărul deceselor cauzate de caniculă sunt de 10 ori mai puţine decât au fost înregistrate în anul 2003.

Franţa a doborât în iunie recordul absolut de temperatură, cu 46 de grade Celsius înregistrate în sudul ţării, la 28 iunie.

„Canicula din 2003 a durat 20 de zile, am avut 18 zile de caniculă în două episoade, dar foarte intense, cu o acoperire a teritoriului foarte importantă în al doilea val de caniculă" şi cu "temperaturi excesiv de ridicate", a amintit oficialitatea franceză, care a explicat că, în acest an, graţie măsurilor de prevenţie şi a informărilor oficiale pe care populaţia le-a tratat cum se cuvine s-a reuşit să se reducă semnificativ mortalitatea.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, Agnes Buzyn a salutat mobilizarea profesioniştilor din sănătate, a colectivităţilor, a personalului căminelor de bătrâni.

Valul de caniculă din 2003 a făcut 15.000 de morţi între 4 şi 18 august, îndeosebi în regiunea Centru şi în regiunea pariziană, potrivit agerpres.ro