Încă un thriller după dispariţia lui Michael

După comemorarea de la Staples Center, atât fanii, cât şi jurnaliştii încearcă să descopere locul în care va fi înmormântat artistul american.

Următorul puzzle pe care încearcă să-l dezlege presa din Los Angeles, după detaliile legate de comemorarea de la Staples Center, ţine de locul în care va fi înmormântat Michael Jackson. Deşi elicopterele televiziunilor locale au survolat fără încetare zona şi au urmărit convoiul funerar până la Beverly Hilton, unde familia a luat masa, jurnaliştilor le-a scăpat din vedere sicriul. Iar acesta nu va fi dus la Forest Lawn din Hollywood Hills, unde a fost depus până marţi, ci într-un alt loc, încă necunoscut. Potrivit certificatului de deces obţinut de site-ul TMZ, Forest Lawn e pomenit drept loc de veci „temporar”, iar la cauza morţii starului e trecut „amânat”, până la publicarea rezultatelor anchetei. Miercuri dimineaţă, la Forest Lawn s-a reluat activitatea obişnuita, sau redeschis porţile, semn că nici sicriul, nici familia Jackson nu sunt acolo.

În căutarea lui Michael

Nici la Neverland nu există vreun semn că s-ar pregăti funeralii, deşi acolo şi-ar fi dorit fraţii lui Michael să aranjeze mormântul. Ultimul drum al artistului va fi, probabil, la fel de discret şi de distins precum ceremonia ţinută în faţa a zeci de mii de oameni. Tot ce s-a întâmplat la Staples Center a fost fără cusur, de la detaliile spectacolului încropit în doar câteva zile, la cele de securitate.

 „Cel mai mare entertainer care a existat vreodată”, cum l-a numit Berry Gordy, fondatorul Motown, s-a înconjurat de fani după sufletul său. „Nu cred că am văzut vreodată o mulţime mai disciplinată şi mai înţelegătoare ca aceasta. Oamenii au fost extrem de decenţi şi de respectuoşi faţă de familia lui Michael şi faţă de el”, comenta Diane, respirând adânc după ce răzbătuse prin mulţimea ieşită de la Staples Center. Nimic din extravaganţa şi „circul” luxos pe care-l invocau tabloidele, cu maliţie. Şi nici austeritatea exagerată pe care se credea că ar fi fost tentată să o impună mama starului, Katherine Jackson.

„A fost foarte emoţionant. Cred că familia i-a adus un omagiu extraordinar astăzi”, a spus Erika Schriber, la câteva minute după ce fiica lui Jackson a rostit fraza care i-a făcut să plângă şi pe cei mai cinici dintre milioanele de privitori. Sora Erikăi, Monica, nu va uita niciodată vocea micuţei Paris Katherine: „De când m-am născut, tata a fost cel mai bun părinte pe care ţi-l poţi imagina. Voiam doar să spun cât de mult îl iubesc...”. Încă plângând, Monica îşi aminteşte de golul pe care l-a simţit şi ea când părintele ei s-a stins. „Eu însămi mi-am pierdut tatăl când eram foarte mică şi ştiu ce simt copiii lui acum. Suntem întru totul alături de ei”.

Lumea, avidă încă de mistere

Faptul că cei trei copii ai lui Michael - Paris Katherine (11 ani), Prince Michael (12 ani), Prince Michael II (7 ani) - au apărut în public, fără mască, înconjuraţi de o familie iubitoare, va redeschide, cu siguranţă, apetitul pentru alte mistere de dezlegat. „Sunt aceştia copiii biologici ai lui Michael?”, ar fi primul dintre ele, şi cel mai dificil de desfăcut. Cum Debbie Rowe susţine că ea şi Michael sunt părinţii naturali, dezlegarea va trebui să vină din alte surse, dacă ele există.

Cert e că mesajul lui Marlon Jackson, rostit în lacrimi la comemorare, a rămas în memoria tuturor doar preţ de o secundă: „Poate acum vei fi lăsat în pace”. Cei aproximativ 3.000 de poliţişti puşi pe treabă de LAPD au avut, de fapt, o zi foarte liniştită. Milioanele de fani decişi să intre cu orice preţ s-au dovedit a fi câteva mii şi, mai mult, foarte paşnici. Mulţi dintre ei au plâns în hohote ieri, când un străin pe care îl întâlneau le întindea pur şi simplu un bilet, impresionat de disperarea lor. Imaginea unei adolescente asiatice plângând de fericire după ce tocmai primise un tichet de la un necunoscut a făcut probabil înconjurul lumii.

S-a descoperit încă o comoară

Fostul preşedinte al casei de discuri Sony Music, Tommy Mottola, a declarat că Michael Jackson a lăsat în urmă nenumărate piese, inclusiv un nou material şi lucrări neterminate de pe cele mai mari albume ale sale. Mottola a prevăzut că playlistul cu potenţial e chiar mai mare decât cel lăsat de Elvis. Cân tăreţul a lăsat, de asemenea, o producţie elaborată, intitulată „The Dome Project”, care ar putea fi ultima înregistrare video finalizată de Jackson.

Nu s-au făcut publice prea multe detalii despre aceasta producţie, dar existenţa ei a fost confirmată de două surse bine informate, citate de Associated Press. De asemenea, mai există peste 100 de ore filmate, cu repetiţiile pentru seria de concerte pe care starul urma să le susţină la Londra, care ar putea fi puse pe două noi albume live.

Corespondenţă din Los Angeles (SUA)

AUDIENŢE

Învins de Geoană

Pro TV a fost cel mai urmărit post de televiziune din România marţi, pe durata transmisiunii ceremoniei în memoria „Regelui pop”, Michael Jackson, o ediţie specială a Ştirilor Pro TV, moderată de Andreea Esca, Cristian Leonte şi Loredana. În intervalul orar 19.58-22.34, Pro TV a fost lider de piaţă, urmărit de peste un milion de telespectatori la nivelul întregii populaţii a României. Antena 3 a reuşit să devină lider în nişa de ştiri.

Ediţiile speciale ale Ştirilor Antena 3 şi emisiunile dedicate lui Michael - „News Magazine” şi „Ordinea Zilei”, au adus Antenei 3 o medie de rating a zilei de 0,9% şi o cotă de piaţă de 5,4%, faţă de Realitatea TV, care a obţinut audienţe de 0,8% rating şi 5,1% cotă de piaţă. Diferenţa dintre cele două posturi se păstrează în favoarea Antenei 3 pe toate intervalele orare, chiar şi la emisiunea „Sinteza Zilei” cu Mihai Gâdea, care l-a avut invitat special pe Mircea Geoană. Acesta a poziţionat Antena 3 deasupra postului concurent, chiar dacă acesta transmitea în direct ceremoniile.

Siteul www.paginademedia.ro a cumulat audienţele posturilor care au transmis imagini în direct de la Los Angeles: Pro TV, Antena 1, Antena 3, Realitatea TV, MTV, N24 şi UTV. A rezultat o cifră mare: 1,7 milioane de români s-au uitat, în medie, în fiecare minut al transmisiei, audienţă comparabilă cu un mare meci al unei echipe româneşti. (Doinel Tronaru)