Evenimentul Zilei > Actualitate > Încă un român a fost strivit de o factură uriașă la energia electrică. Care este marele abuz pe care îl reclamă clientul Enel
Încă un român a fost strivit de o factură uriașă la energia electrică. Care este marele abuz pe care îl reclamă clientul Enel

Încă un român a fost strivit de o factură uriașă la energia electrică. Care este marele abuz pe care îl reclamă clientul Enel

Un bărbat s-a trezit că are de plată aproape 6.000 de lei, la energia electrică, pentru o perioadă de trei luni, la un apartament unde nu a locuit nimeni.

O nouă factură ieșită din comun, la energia electrică, primită de un român. Este vorba despre un locuitor al Bucureștiului, care s-a trezit că, pentru o perioadă de trei luni, are de achitat aproape 6.000 de lei! Mai mult, factura a venit pentru un apartament care se afla în proprietatea unei femei care a decedat. În acea casă nu a locuit nimeni din luna martie.

O altă factură record la energia electrică: aproape 6.000 de lei pentru trei luni

„Aceasta este factura trimisă de Enel pentru plata sumei de 5.900 de lei. Există un index vechi raportat, autocitire, apoi se vede un index nou care este aberant, consumul apare de 9 mii de Kilowati, este aberant. Nu locuiește nimeni aici, nu avea sens să las un frigider în priză. Aici a locuit soacra mea, care a decedat la sfârșitul anului 2019.

De atunci au fost muncitori care au renovat apartamentul. Noi nu locuim aici. Probabil în martie s-au terminat lucrările la apartament. De atunci apartamentul a fost gol. E vorba de un apartament de doua camere, care nu e unitate de producție”, a spus bărbatul care s-a trezit cu această factură aberantă, conform Digi 24.

„Începând din martie, valorile sunt negative pe facturile emise de Enel”

„Septembrie 2020 – 62,95 lei, octombrie 2020 – 36,47, decembrie – 38, ianuarie – 24 și ceva, februarie – 96 de lei. Începând din martie, valorile sunt negative pe facturile emise de Enel. În iulie, cei de la bloc ne-au anunțat că trebuie schimbate vechile contoare pe tot blocul și au pus un contor inteligent, a venit o echipa. Probabil ei când au scris cifra respectivă, au trecut o cifră aberantă. Este o părere pe care mi-am făcut-o în urma a două zile de stupoare”, a mai povestit Cornel Ionescu.

Factura nouă reprezintă o regularizare pentru 3 luni. Potrivit acesteia, s-ar fi consumat 3 mii de kilowati pe lună. Asta în condițiile în care, în medie, un român consumă o sută de kilowați pe lună de energie electrică, conform sursei citate.

Reacția Enel

„În urma verificărilor realizate în cazul clientului la care face referire articolul, operatorul de distribuție a constatat că echipamentul care a înregistrat consumul specificat în factură prezenta erori tehnice, fiind înlocuit încă din luna iulie cu un contor inteligent, cu ajutorul căruia clientul poate avea un control mai bun al consumului lunar de electricitate. În paralel, s-a demarat și procesul de recalculare al indexului de demontare și, implicit, a sumei de plată”, au transmis reprezentanții Enel.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: