Dosarul de corupție deschis pe numele lui Dan Șova va fi rejudecat de la zero! Verdictul l-a dat luni ÎCCJ, Dan Șova devenind primul beneficiar al deciziei CCR privind lipsa de legalitate a completurilor de trei judecători!

Pe 20 iunie, Curtea Supremă l-a condamnat pe fostul ministru al Transporturilor la trei ani de închisoare cu executare în dosarul CET Govora. Avocații lui Dan Șova au cerut admiterea apelului și desființarea acestei decizii, iar Instanța Supremă a admis cererea, stabilind, totodată, ca fondul procesului să fie redjudecat la Curtea de Apel București deoarece inculpatul nu mai are calitatea de senator!

Dan Șova a mai beneficiat de decizia CCR pe completurile de judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție și în luna decembrie, când o pedeapsă de trei ani de închisoare i-a fost suspendată în baza deciziei privind completurile de cinci judecători!

Reamintim că ICCJ l-a condamnat pe Dan Șova, în iunie 2018, la trei ani de închisoare cu executare în dosarul CET Govora pentru trafic de influenţă, scrie G4Media. Decizia era una definitivă, fiind luată de un complet de cinci judecători (scor 3-2 la vot). DNA ceruse condamnarea la 9 ani închisoare!

Dan Șova a fost ministru al Transporturilor sub premierul Victor Ponta.