Evenimentul Zilei > Politica > Încă o lovitură pentru Nicolae Ciucă! Despre soția lui au apărut dezvăluiri din trecut
Încă o lovitură pentru Nicolae Ciucă! Despre soția lui au apărut dezvăluiri din trecut

Încă o lovitură pentru Nicolae Ciucă! Despre soția lui au apărut dezvăluiri din trecut

La câteva zile după ce numele lui Nicolae Ciucă (premierul desemnat) a fost implicat în scandalul interviului de la Radio România Actualități, soția lui, Maria Cristina, a preluat prim-planul în presa centrală.

Despre premierul desemnat de Klaus Iohannis se știe că este militar de carieră. De-a lungul anilor, el a fost la comanda unor unități importante ale armatei României.

Spre exemplu, el a fost implicat direct în misiunile derulate în Afganistan și în Bosnia și Herțegovina. De asemenea, Nicolae Ciucă a fost șeful Statului Major General între anii 2015 și 2019.

Ulterior, la data de 4 noiembrie 2019 a devenit ministru al Apărării Naționale. Între 7-23 decembrie 2020, acesta a îndeplinit și funcția de prim-ministru interimar. Așadar, este familiarizat cu tot ceea înseamnă funcția de premier.

Poate că acesta a fost și unul dintre motivele pentru care președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pentru funcția de premier, după ce guvernul Cioloș a fost respins în Parlament.

Politica și Nicolae Ciucă

Fiind în prim-plan, atenția presei s-a îndreptat natural spre Nicolae Ciucă. În acest context, în urmă cu doar câteva zile, numele lui a fost implicat în scandalul unor declarațiile mai vechi dintr-un interviu realizat de Radio România Actualități (RRA).

La această situație s-a ajuns după ce de pe pe site-ul postului public de radio au fost șterse câteva pasaje din interviul în care Ciucă declara că nu va intra niciodată în politică.

„Consider atât de sfântă onoarea şi demnitatea de a fi fost şeful Statului Major al Apărării încât, indiferent de ceea ce mi s-ar propune, nu voi face altceva. Odată ce ai fost şeful Statului Major al Apărării.

sursa: arhiva EVZ

Reprezintă demnitatea cea mai mare pentru fiecare dintre noi. Iar eu consider că nu trebuie să fie în niciun fel umbrită această poziţie de activitatea în alt domeniu.

Nu voi face politică. Voi face tot ceea ce îmi stă în putere şi îmi va îngădui viitorul să sprijin această instituţie. Dar nu dintr-o funcţie publică”, spunea Nicolae Ciucă în interviul acordat pentru RRA.

Ce venituri are soția lui Nicolae Ciucă

Duminică, conducerea postului public de radio și-a prezentat scuzele pentru situația creată și a promis că va fi demarată o anchetă internă. Mai mult, oficialii RRA au recunoscut că s-a modificat interviul de pe site printr-o intervenție efectuată pe 22 octombrie, ora 18:13.

„Conform ultimei declarații de avere, Nicolae Ciucă încasează lunar un venit de circa 32.000 lei, compus din salariul de la minister, 168.613 lei pe an, și din pensia de serviciu, care înseamnă alți 215.880 lei anual.

Și soția premierului desemnat, Maria Cristina, primește pensie de serviciu de la MApN, de aproape patru ori mai mică decât pensia soțului, în total 59.772 lei pe an, adică aproape 5.000 de lei pe lună.

Interesant este faptul că, acum mai bine un deceniu, partenera de viață a lui Nicolae Ciucă nu lucra în Ministerul Apărării Naționale. Astfel, Maria Ciucă apărea atunci ca angajată ISU (Inspectoratul pentru Situații de Urgență).

Și veniturile soției lui Nicolae Ciucă erau modeste în 2010. Pentru ”activități corespunzătoare funcției” de la ISU, Maria Ciucă câștiga anual doar 20.423 lei, ceea ce însemna un salariu lunar de 1700 lei″, arată fanatik.ro.