Evenimentul Zilei > Actualitate > Înainte să ajungă  noul val de migranți, solicitanții de azil încearcă să fugă din România
Înainte să ajungă  noul val de migranți, solicitanții de azil încearcă să fugă din România

Înainte să ajungă  noul val de migranți, solicitanții de azil încearcă să fugă din România

În așteptarea noului val de migranți, refugiații care au cerut deja azil în țara noastră, încearcă să fugă de aici, mai departe. Poliţiştii de frontieră din Arad au descoperit ascunși în interiorul unui camion nu mai puțin de 20 de străini, printre role cu materiale textile.  

Migranții încercau să iasă ilegal din ţară pe la frontiera de vest. Luni dimineață, la Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, judeţul Arad, s-a prezentat un cetăţean turc, în vârstă de 50 ani, la volanul unui camion înmatriculate în Turcia. Șoferul transporta role textile pe ruta Turcia – Polonia.

Poliţiştii de frontieră au controlat camionul, iar în compartimentul destinat mărfii au găsit materialele evidențiate conform documentelor, dar și 20 de persoane. Este vorba de cetăţeni din Siria, Irak, Egipt și Palestina, grupul fiind format din 17 adulți şi trei minori, toți solicitanți de azil.

De asemenea, s-a mai stabilit că adulţii, toți bărbați, au vârste cuprinse între 18 şi 37 de ani, iar minorii între 13 şi 16 ani, și intenţionau să ajungă în vestul Europei. În continuare polițiștii au deschis o anchetă, șoferul fiind cercetat pentru trafic de migranți, iar cei 20 pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: