În ultimii 3 ani, 5500 de britanici au murit așteptând un pat în spital

În ultimii 3 ani, 5500 de britanici au murit așteptând un pat în spital

Aceste decese sunt legate total și exclusiv de timpul de așteptare și nu de starea pacienților

Aceste cifre alarmante provin dintr-un raport al doctorilor Chris Moulton și Cliff Mann, din cadrul National Health Service (NHS), care au analizat trecerile prin departamentele de urgență a aproximativ 4 milioane de britanici, după 2016.

Aproape 5.500 de pacienți au murit în această perioadă, după ce au așteptat uneori aproape unsprezece ore un pat în spitalele engleze.

Conform acestui studiu unic în lume, notează Slate, aceste decese sunt cauzate în întregime și exclusiv de timpul de așteptare și nu de starea pacienților.

Ne puteți urmări și pe Google News

Raportul indică, de asemenea, că din cei 79.228 de pacienți care au așteptat aproximativ șase ore un cărucior, 960 și-au pierdut viața.

Ultimul exemplu în acest sens, în urmă cu doar o săptămână: un bărbat a murit în urma unui atac de cord după ce așteptat mai bine de o oră în spatele unei ambulanțe din afara spitalului Royal din Worcestershire.

Suprapopulare, lipsa de forță de muncă și de mijloace: motivele acestor întârzieri sunt multiple.

De exemplu, mai mult de 17.000 de paturi au fost eliminate din 2010 în Anglia, chiar dacă vizitele la secțiile de urgență au crescut.

„Aceste rezultate sunt profund șocante și foarte tulburătoare”, a comentat Asociația Pacienților din Marea Britanie despre rezultatele acestui raport, care nu a fost încă publicat.

Și Franța este afectată de scăderea numărului de paturi în spitale. În douăzeci de ani, peste 100.000 de paturi au fost suprimate în Hexagon, în mare măsură în urma problemelor medicilor de urgență.

Potrivit Băncii Mondiale, Franța avea 6,5 paturi de spital la 1.000 de persoane în 2013. Mai puțin decât în Germania (8,3), Austria (7,6) și Ungaria (7)

Nemulțumirea crește în Franța, pe fondul unei greve generale și a mișcărilor sociale.

De câțiva ani, mii de profesioniști din domeniul sănătății au denunțat condițiile de muncă nesustenabile din spitalul public.