Evenimentul Zilei > Actualitate > În sfârșit, a început șantierul. Undă verde, de la guvern, pentru restaurarea Cazinoului din Constanța
În sfârșit, a început șantierul. Undă verde, de la guvern, pentru restaurarea Cazinoului din Constanța

În sfârșit, a început șantierul. Undă verde, de la guvern, pentru restaurarea Cazinoului din Constanța

După 12 ani de când a fost abandonat în paragină și trei licitații derulate, contestate, judecate și rejudecate timp de peste șase ani în instanță, la Constanța au început lucrările de reabilitare a clădirii Cazinoului de pe faleza mării.

După ce, săptămâna trecută, primarul Constanței, Decebal Făgădău, a anunțat că a semnat autorizația de construcție pentru consolidarea și reabilitarea Cazinoului, Compania Națională de Investiții, din subordinea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, a notificat, luni, Inspectoratul de Stat în Construcții și Primăria Municipiului Constanța privind demararea lucrărilor de execuție pentru consolidarea și reabilitarea clădirii Cazinoului din Constanța.

Muncitorii lucrau deja, de câteva zile, ridicând schele, pregătind lucrările propriu zise. Potrivit ministerului Lucrărilor Publice, amplasamentul fusese predat constructorului pentru efectuarea etapei de proiectare din data de 15 ianuarie 2020.

Conform contractului, asocierea Aedificia Carpați SA & SC Remon Proiect SRL & SC Profesional Construct Proiectare SRL & SC Tehnoinstal SRL va executa lucrări de consolidare și restaurare a clădirii principale (S+P+1E+M, pod parțial și rampă de acces către subsol), dar și a zonelor exterioare (reabilitare platformă terasă, rețele utilități, zid de apărare și balustradă).

Durata contractuală pentru realizarea lucrărilor este de 27 de luni, iar valoarea investiției se ridică la 56.627.697,09 lei cu TVA.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: