Faimosul lider MISA, Grigorian Bivolaru, a acordat primul său interviu de când a fost capturat de autoritățile române și face niște declarații spectaculoase.
Guru se află în prezent în detenție în Penitenciarul Bistrița, fiind condamnat la o pedeapsă de şase ani cu executare pentru acte sexuale cu un minor.
El a fost de acord să vorbească într-un interviu despre planurile sale de viitor, dar şi despre cum a ajuns să fugă în Suedia pentru Adevărul. În interviu acesta povestește că a ales să fugă din România din cauza unor abuzuri făcute asupra sa ”la ordinul lui Adrian Năstase”, și relatează cum autoritățile suedeze s-au convins de nevinovăția lui și au refuzat extrădarea sa.
”Au chemat acolo persoana respectivă şi au audiat-o la Înalta Curte Regală din Suedia, i-au pus întrebări, s-au convins că este cu totul altceva, iar în urma acestei constatări au decis că nu pot să mă întorc în România, pentru a beneficia de un proces echitabil”, spune Guru.
Mai departe, acesta povestește că a fost nevoit să-și schimbe numele în Magnus Aurolsson pentru a se proteja, darautoritățile din România l-au divulgat, fapt care a făcut ca Bivolaru să primească mai multe amenințări cu moartea. Totodată, Grigorian mărturisește care este condiția care i-a fost pusă pentru a scăpa de amenințările cu moartea.
„Practic eu am scris nişte cărţi în care am vorbit despre planurile aşa-zişii Illuminati, care cooperează cu masoneria mondială. Am scris şi o carte despre dârele morţii. Este interesant că cu 10 zile înainte să ajung în Franţa, la acel târg de carte unde am fost arestat, am primit o scrisoare în care mi se propunea un târg şi anume să dau ordin, chiar aşa se formula, să dau ordin să fie desfiinţată şcoala de yoga şi mi se spunea că dacă am să fac aceasta şi se va observa că am făcut aceasta, o să primesc 6.666.000 de euro şi după aceea va trebui să încetez să mă mai ocup de spiritualitate şi să fac conferinţe împotriva aşa-zişilor Illuminati. Mi se spunea că dacă va fi cu putinţă voi putea să scriu sub un pseudonim şi să public 10 articole pe an în care să fac apoteoza sistemului acesta noua ordine mondială. Dacă fac aceasta evident o să fiu lăsat în pace şi n-o să mai am niciodată probleme”, a adăugat Bivolaru.
În continuare, Bivolaru a spus că se așteaptă la ce e mai rău.
„S-ar putea să se treacă la o nouă etapă. Adică să mi se ia viaţa. Păi am avut semnale de acest gen, foarte multe şi chiar şi în Suedia, dar... o să merg până la capăt”, a mai spus el pentru Adevărul.
Istoria condamnării liderului MISA
Gregoria Bivolaru a fost achitat în 2010 de Tribunalul Sibiu, instanţă unde fusese mutat, în 2005, dosarul de la Tribunalul Bucureşti, în ceea ce priveşte săvârşirea infracţiunilor de act sexual cu un minor, perversiune sexuală în formă continuată şi trafic de minori, iar un an mai târziu, CA Alba Iulia a respins apelul procurorilor în acest caz. Bivolaru a fost însă condamnat în 2013 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în rejudecare, la şase ani de închisoare cu executare. Procurorii au susţinut la procesul de la ICCJ că, în perioada 2002 — martie 2004, Gregorian Bivolaru, folosindu-se de calitatea declarată de "profesor yoga" şi "mentor spiritual", prin abuz de autoritate şi ţinere în stare de aservire, a recrutat, în scopul exploatării sexuale, o minoră, cursantă yoga, cu care a întreţinut, în mod repetat, acte sexuale şi de perversiune sexuală, oferindu-i diverse sume de bani şi alte foloase. De asemenea, potrivit procurorilor, Bivolaru a atras, prin asigurarea mijloacelor financiare de subzistenţă şi remiterea altor foloase materiale, pe Maria Mirona Farcaşi, cursantă yoga, în practicarea unor acte sexuale cu minora M.D. Gregorian Bivolaru a mai fost acuzat că, în perioada ianuarie-noiembrie 2000, precum şi în aprilie 2003, a întreţinut acte sexuale cu alte două minore, folosindu-se de calitatea sa mentor spiritual. Bivolaru a reuşit să părăsească ilegal teritoriul României, fiind reţinut, pe 4 aprilie 2005, de poliţia suedeză în oraşul Malmo. Ulterior, autorităţile suedeze i-au acordat azil politic. Liderul spiritual al MISA a fost prins pe 26 februarie în Franţa. După condamnare, mandatul european de arestare pe numele lui Bivolaru a fost implementat în Sistemul Informatic Schengen, ca urmare a emiterii acestuia de către Tribunalul Bucureşti în urma sentinţei definitive date de ÎCCJ. Pe numele lui a fost emis şi un mandat de urmărire internaţională, specific ţărilor care nu sunt conectate la SIS.