Evenimentul Zilei > Politica > În plină criză politică, Cîțu face apel la decență. A dat ordin în PNL. Se vor abține la voturile pentru candidatura miniștrilor
În plină criză politică, Cîțu face apel la decență. A dat ordin în PNL. Se vor abține la voturile pentru candidatura miniștrilor

În plină criză politică, Cîțu face apel la decență. A dat ordin în PNL. Se vor abține la voturile pentru candidatura miniștrilor

Marți, la Parlament, preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat că le-a cerut parlamentarilor partidului „decenţă şi profesionalism” în timpul audierilor miniştrilor propuşi în Cabinetul Cioloş, menţionând că liberalii au decis să se abţină la vot.

„Am avut o şedinţă scurtă cu parlamentarii PNL pentru a discuta despre audierile de astăzi. Am cerut colegilor mei decenţă şi profesionalism în timpul audierilor de astăzi. Decizia de vot a fost luată aseară în BEx – ne vom abţine la voturile pentru candidatura miniştrilor din acest guvern. I-am rugat pe colegii mei să vină cu argumente clare”, a afirmat Cîţu, după ce a participat la o şedinţă cu parlamentarii liberali.

El a susţinut că în programul de guvernare al Guvernului Cioloş nu se alocă 2% din PIB pentru Apărare.

„Am aflat surprins de la ministrul Apărării, domnul Ciucă, că în programul de guvernare al Guvernului Cioloş Apărarea nu mai primeşte 2% – deci o primă încălcare a relaţiei noastre cu NATO şi a promisiunii pe care o avem pentru a creşte sau pentru a păstra acest procent din PIB. Este mai mic de 2%”, a susţinut Florin Cîţu.

Liderul liberalilor a reiterat că este responsabilitatea premierului desemnat Dacian Cioloş să îşi facă majoritate şi a precizat că la votul din plenul reunit parlamentarii PNL vor participa, dar nu vor vota.

„Sunt mai multe strategii, dar toate soluţiile sunt pe masă şi vom face tot ceea ce este mai important pentru români, pentru a rezolva această criză, şi pentru PNL”, a adăugat Cîţu.

Întrebat dacă varianta alegerilor anticipate este luată în calcul, el a răspuns: „Toate variantele sunt pe masă”.

Florin Cîţu a fost chestionat şi dacă există o şansă de împăcare cu USR, în condiţiile abţinerii PNL de la votul din comisii.

„Noi arătăm aici maturitate şi arătăm un pas sau o deschidere, pentru că noi nu vom vota împotrivă. Parlamentarii PNL nu se vor ridica din bancă şi nu vor merge să pună bila împotriva acestui guvern aşa cum s-a întâmplat în partea cealaltă, dar din partea noastră arătăm că există deschidere, arătăm că vrem să depăşim acest moment. Ce a fost în trecut a fost în trecut. Haideţi să rezolvăm problema”, a afirmat Cîţu.

Cîțu, singura propunere de premier a celor de la PNL

Preşedintele PNL a exclus posibilitatea ca liberalii să aibă o altă propunere de premier în afară de el.

„PNL a avut un congres nici acum o lună de zile. Şi-a ales conducerea cu o majoritate. Aceasta este dorinţa membrilor PNL. Niciun alt partid nu poate să cenzureze deciziile PNL. Avem decizii în BEx în acest sens, avem decizii ale PNL”, a mai spus Cîţu.

El a precizat că, dacă va vedea din partea USR deschidere, va cere conducerii PNL să retragă hotărârea prin care s-a decis că liberalii nu vor face majoritate cu acest partid.

Miniştrii propuşi de premierul desemnat Dacian Cioloş vor fi audiaţi, marţi, în comisiile parlamentare de specialitate.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: