Evenimentul Zilei > Actualitate > În mintea unui schizofrenic. Ce au putut să facă mai mulţi bolnavi psihic | GALERIE FOTO
În mintea unui schizofrenic. Ce au putut să facă mai mulţi bolnavi psihic | GALERIE FOTO

În mintea unui schizofrenic. Ce au putut să facă mai mulţi bolnavi psihic | GALERIE FOTO

Mai mulţi bolnavi de schizofrenie au realizat adevărate opere de artă. Aceştia au vrut ca oamenii să înţeleagă ce se întâmplă în mintea lor.

Site-ul Viralnova a publicat mai multe desene realizate de câţiva bolnavi de schizofrenie. Trebuie să recunoaştem că multe dintre picturi sunt cu adevărat frumoase şi sigur se vor găsi cumpărători. Fiecare persoană a desenat ce a simţit în anumite momente ale ei.

Schizofrenia este o psihoză caracterizată prin deteriorarea proceselor de gândire și de răspunsuri emoționale inadecvate. Tulburarea se manifestă prin halucinații auditive, deliruri paranoide sau bizare sau prin vorbire și gândire dezorganizate și este însoțită de disfuncție socială sau ocupațională semnificativă.

Debutul acestor simptome apare de obicei la începutul perioade adulte, cu o prevalență globală de-a lungul vieții în jur de 0,3–0,7%. Diagnosticul se bazează pe comportamentul observat și pe experiențele raportate de pacient.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: