Evenimentul Zilei > International > În două mari orașe europene, autoritățile locale au preluat datoriile cetățenilor. Nu trebuie depusă nicio cerere
În două mari orașe europene, autoritățile locale au preluat datoriile cetățenilor. Nu trebuie depusă nicio cerere

În două mari orașe europene, autoritățile locale au preluat datoriile cetățenilor. Nu trebuie depusă nicio cerere

În cele mai mari orașe din Olanda, autoritățile locale au decis să-i ajute pe cetățenii care sunt sufocați de datorii și nu pot să plătească dările.

Foarte mulți olandezi au probleme financiare și aproximativ 700.000 de gospodării întâmpină dificultăți la plata datoriilor. În aceste condiții, autoritățile locale au început să ia măsuri pentru ajutorarea cetățenilor aflați la ananghie.

Decizia pe care au luat-o oficialii din Amsterdam și Rotterdam pentru a ajuta cetățenii cu probleme financiare

Astfel, oficialii din orașele Amsterdam și Rotterdam îi vor ajuta pe cetățeni să își gestioneze datoriile cu înțelepciune. Concret, site-ul web al capitalei olandeze a informat, la data 9 septembrie, că cele două orașe vor deveni primele autorități locale care se vor alătura Coaliției creditorilor.

Coaliția menționată reunește 22 de companii și organizații din Țările de Jos pentru a ajuta clienții să anticipeze datoriile problematice și să rezolve întârzierile de la plată, după cum anunță themayor.eu.

Datoria medie se ridică la 42.900 de euro, repartizată pe o medie de 14 creditori diferiți. O mare parte din aceasta constă în amenzi, costuri de colectare și ordine executorii judecătorești.

Coaliția creditorilor este formată dintr-un grup de creditori primari – asigurători, companii energetice, agenții de colectare, companii de telecomunicații – al căror obiectiv comun este de a ajuta în mod proactiv clienții privați care nu pot plăti. Coaliția colaborează și face schimb de cunoștințe pentru a permite și a promova un comportament de plată sănătos.

Cetățenii nu trebuie să depună nici măcar o cerere

Părțile, printre care BNP Paribas, KPN, T-mobile, Universitatea din Amsterdam, se întâlnesc de mai multe ori pe an pentru a face schimb de cunoștințe și de bune practici.

Cele două orașe acționează, de asemenea, în calitate de creditori și, ca atare, pot colecta într-un mod mai social.

Site-ul web al orașului Amsterdam informează că, în cadrul acestui efort, vor fi ajutate persoanele care se chinuie să plătească facturile municipale sau care au datorii la început de drum. Ar putea fi acordat un acord de plată sau, eventual, ar putea fi amânată colectarea pentru o perioadă de timp, astfel încât cetățenii să își poată pune din nou ordine în afaceri.

În ceea ce privește Amsterdamul, departamentele de impozitare și de reducere a sărăciei fac schimb de date pentru a împiedica oamenii să se îndatoreze de la bun început. În cazul beneficiarilor de prestații, instituțiile verifică automat dacă pot obține o scutire de la plata taxelor municipale.

Pe de altă parte, cetățenii nu vor fi nevoiți să depună o cerere. Prin urmare, începând din 2018, 5 530 de cei din Amsterdam au primit automat o scutire.