Mai mulți români au creat haos pe aeroportul Luton din Anglia, după ce au încins o bătaie care i-a speriat pe ceilalți pasageri prezenți la locul cu pricina. Nu se cunosc motivele disputei în care au fost implicați cetățenii români de etnie romă, dar conflictul a fost aplanat cu greu de forțele de ordine. Imaginile au devenit virale pe rețelele de socializare.

După acest scandal, 17 bătăuși au fost arestați, iar alții se află în stare gravă la spital, din cauza loviturilor primite.

Bătaie în stradă, după Crăciun

Anul trecut, după Crăciun, în orașul Luton, mai mulți români înarmați cu săbii și topoare s-au bătut în plină stradă. Trei persoane s-au ales cu răni serioase și au avut nevoie de spitalizare, iar alți trei combatanți au fost reținuți de polițiști, în urma acelui scandal violent. „Acest eveniment s-a desfășurat pe o stradă rezidențială și a atras atenția multor rezidenți.

Urmărim ancheta și am arestat trei persoane în legătură cu incidentul, dar au fost mai multe persoane implicate și am dori să le identificăm cât mai repede posibil. Dacă ați fost în zonă în acel moment și ați văzut ceva sau aveți imagini sau orice informații care ar putea ajuta la ancheta noastră, vă rugăm să ne contactați”, declara un reprezentant al forțelor de ordine, după conflict.

Reacții vehemente după scandalul de anul trecut de la Luton

Și imaginile acelei bătăi au ajuns în mediul online, pe rețelele de socializare. Mulți internauți au fost indignați și și-au exprimat mânia în cadrul mai multor comentarii care condamnau violențele.

„Să vină Brexitul odată, să scăpăm de aceste specimene!”; „Niciunul nu purta mască”; „Sunt zeci de ani de când ne facem de rușine în Țările Continentale și încă tot nu ne conformăm la civilizația lor”, „Dacă așa va place stați așa cu circul pe stradă. Dacă așa sunteți învățați”, „Povestea spune că s-au certat cine primește statutul de rezident și cine pleacă în România”, „Din cauza unor oameni ca și ăștia ne cataloghează pe toți la fel”.