Evenimentul Zilei > Actualitate > Imunitatea naturală, de 13 ori mai eficientă în fața mutației Delta decât cea oferită de vaccin! Studiul care lămurește o problemă controversată
Imunitatea naturală, de 13 ori mai eficientă în fața mutației Delta decât cea oferită de vaccin! Studiul care lămurește o problemă controversată

Imunitatea naturală, de 13 ori mai eficientă în fața mutației Delta decât cea oferită de vaccin! Studiul care lămurește o problemă controversată

Un studiu realizat în Israel ridică mari întrebări cu privire la protecția oferită de vaccinuri în fața variantei Delta.

Specialiștii israelieni susțin că, spre deoseire de cei care au supraviețuit bolii și au anticorpi, cei vaccinați sunt de 13 ori mai susceptibili de a se infecta.

Persoanele vaccinate prezintă un risc mai mare de infectare decât cele care au făcut boala

Noua analiză se bazează pe baza de date a Maccabi Healthcare Services, care conține date despre aproximativ 2,5 milioane de israelieni. Studiul, condus de Tal Patalon și Sivan Gazit la KSM, a constatat în două analize că persoanele care au fost vaccinate în ianuarie și februarie cu vaccinul Pfizer-BioNTech au prezentat, în iunie, iulie și prima jumătate a lunii august, un risc de 6 până la 13 ori mai mare de a se infecta decât cei care au fost anterior infectați cu SARS-Cov-2 și au dezxvoltat o imunitate naturală
Într-o a doua analiză, comparând peste 32.000 de persoane din sistemul de sănătate, riscul de a dezvolta o formă simptomatică a Covid-19 a fost de 27 de ori mai mare în rândul celor vaccinați comparativ cu cei care au făcut boala, iar riscul de spitalizare a fost de opt ori mai mare.

Imunitatea scade în timp, inclusiv cea naturală

Studiul pare să explice de ce Israelul, prima țară care a reușit să vaccineze o mare parte a populației, se confruntă cu un număr mare de îmbolnăviri provocate de varianta Delta.
„Această analiză a demonstrat că imunitatea naturală oferă o protecție mai durabilă și mai puternică împotriva infecțiilor, bolilor simptomatice și spitalizării datorită variantei Delta”, au spus cercetătorii israelieni.

Din păcate, studiul arată, de asemenea, că orice imunitate este limitată în timp. Protecția oferită de infecția naturală scade și ea în timp, la fel ca protecția oferită de vaccinuri
Studiul israelian pare să demonstreze că vaccinurile nu oferă o protecție de peste 90%, care a fost publicată inițial de Food and Drug Administration după autorizarea de urgență.
Studiul a dat apă la moară anti-vacciniștilor. Alex Berenson, un jurnalist care a pus la îndoială în mod repetat eficacitatea vaccinurilor și a măștilor în prevenirea Covid, susține că studiul israelian „pune capăt oricărei dezbateri asupra eficacitîții vaccinurilora comparativ cu imunitatea naturală”.
Specialiștii spun, însă, că nu așa ar trebui să recepționaăm mesajul. Studiul demonstrează, într-adevăr, puterea sistemului imunitar uman, dar experții în boli infecțioase acred că vaccinurile anti- Covid-19 rămân totuși extrem de importante, protejându-i pe cei vaccinați de riscul de a dezvolta o formă severă a bolii sau de a muri de Covid-19. „Ceea ce nu vrem este ca oamenii să spună:„ În regulă, ar trebui să ies și să mă infectez, ar trebui să dau o petrecere ca să ne infectăm ”, spune Michel Nussenzweig, imunolog la Universitatea Rockefeller nu a fost implicat în studiul israelian. Nu putea face acest lucru „pentru că cineva ar putea muri”, scrie Science Magazine.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.