Două femei şi o fetiţă au fost rănite sâmbătă după-amiază în  zona cea mai aglomerată din, New York, Times Square. Victimeile au fost prinse într-un schimb de focuri declanşat de patru bărbaţi care sunt liber şi la această oră.
O fetiţă de patru ani a fost împuşcată în picior în timp ce familia ei cumpăra jucării, o femeie de 46 de ani rănită tot la picior şi un turist de 23 de ani din statul Rhode Island, rănit de asemenea la picior, au fost internate într-un spital din Manhattan, a declarat şeful poliţiei din New York, Dermot Shea.

Incidentul a fost provocat de  doi până la patru bărbaţi. Cel puţin unul dintre ei a scos o armă şi a tras

Autorii acestei violențe fără sens sunt urmăriți iar NYPD îi va aduce în fața justiției, a scris pe Twitter primarul Bill de Blasio .

Poliție: 3 lovite de gloanțe rătăcite, inclusiv o fetiță de 4 ani, în lupta din Times Square

Nu s-au făcut arestări până la căderea serii. Poliţiştii au lansat un apel pentru martori şi au dat publicităţii imagini ale unui bărbat dat în căutare, surprinse de camere de supraveghere.

Din fericire, starea acestor trecători nevinovaţi este una stabilă, a scris pe Twitter primarul Bill de Blasio. Autorii acestei violenţe sunt căutaţi şi poliţia îi va aduce în faţa justiţiei. Fluxul de arme ilegale care ajunge în New York trebuie să se oprească, a adăugat el.

Times Square, unul din principalele puncte turistice din New York

Poliția a publicat o fotografie a unei persoane pe care o caută în legătură cu împușcăturile din Times Square. Sursa foto: NYPD. Video

Poliția a publicat o fotografie a unei persoane pe care o caută în legătură cu împușcătura din Times Square.

Potrivit unui raport recent al Times Square Alliance, asociaţie a comercianţilor din cartier, zona a înregistrat 25 de infracţiuni violente în primul trimestru al anului 2021, faţă de 17 în aceeaşi perioadă a anului 2020.

La sfârşitul lunii martie, înregistrarea video a unui atac asupra unui sexagenar de origine asiatică din cartier a şocat. Un bărbat cu multe antecedente judiciare care locuia într-un hotel din apropiere de Times Square devenit un centru de primire a persoanelor fără adăpost, a fost arestat şi pus sub acuzare.

Aceste violenţe au loc în contextul în care metropola intenţionează să ridice pe 19 mai cea mai mare parte a restricţiilor impuse ca urmare a pandemiei de COVID-19 şi să lanseze o campanie de revigorare a turismului în luna iunie. Teatrele, care reprezintă principala atracţie a districtului, urmează să se redeschidă din 14 septembrie.

Atacurile armate s-au înmulţit în New York  începând cu vara anului 2020 după mişcarea împotriva inegalităţilor rasiale

Motivele acestei creşteri şi reformele poliţiei necesare stârnesc controverse, cu şase săptămâni înaintea primarelor pentru alegerile municipale. Conform celor mai recente statistici oficiale, New York a înregistrat 149 de schimburi de focuri în aprilie, faţă de 56 în aprilie 2020. Criminalitatea generală a crescut cu 30% în aceeaşi perioadă, informează Agerpres.